Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Първи поглед към Spellweaver - новата българска картова игра

Първи впечатления от затворения бета тест на Spellweaver TCG. Следващата голяма стъпка за играта ще е отворената бета фаза, а след това предстои и пускането й за свободен достъп.

30 март 2015
10434 прочитания
7 одобрения
1 неодобрение
Страница 1 от 2

Винаги когато се появи нещо българско на гейминг пазара е хубаво да му отделим специално внимание.  И докато вече има доста приложения и игри българска разработка за мобилни платформи, то при десктоп гейминга излизането на нещо ново си е събитие. Наистина, разработчиците са избрали играта да е на английски, но това е съвсем нормално и обяснимо, предвид намерението им да достигнат до по-широка аудитория.

Spellweaver TCG header

Играта, с която ще ви запознаем днес, е от доста нашумелия напоследък жанр игри с карти. В основата си тя представлява комбиниране на различни игрови карти включващи същества, магии и др. в декове, които използвате за битки с други играчи. Хубавото на този тип игри, е че има много различни възможности за комбинации и разнообразни герои/фракции, които да използвате, че да не омръзват лесно.

Прочетете още: Задава се нова българска TCG игра - Spellweaver

Освен това играта ще е безплатна, но, ако разбира се искате да напредвате в нея по-бързо или да подкрепите разработчиците, то ще има възможност за покупки на ресурси и т.н. 

Spellweaver TCG

Spellweaver в момента е във фаза затворена бета, но през април навлиза в отворена бета, което означава, че доста хора ще могат да я изпробват. Затова и тук целта ни не е да правим детайлно ревю, а по-скоро да ви запознаем с най-важното в играта и, когато тя бъде пусната, да можете сами да се впуснете в битките. Е, стига предисловия, да започнем по същество.

Фракциите

Можете да избирате между шест магически разновидности/фракции. Всяка карта в играта принадлежи към някоя от тези фракции, а те са - Order, Wisdom, Nature, Corruption, Dominion и  Rage. Разбира се в зависимост от това коя фракция използвате и картите и уменията се различават. Най-доброто е, че можете да комбинирате карти от повече от една фракция в даден дек. 

Spellweaver TCG

Всяка фракция разполага с дадена територия на игровата карта и съответно основен град/столица. Личи си, че са вложени доста време и сериозна работа по създаването на цялостна картина за отделните фракции. Можете да разгледате всяка поотделно като проследите съответните връзки разположени по-горе.

Доста е интересно да прочетете цялата информация и да се запознаете с вселената на играта.

Героите

Както сигурно се досещате, всяка фракция разполага с определен герой, който най-добре подхожда на визията и съответните специфични карти и същества. Всеки има собствено умение, което в течение да битка може да бъде подобрено.

В Spellweaver можете да играете със следните персонажи:

Alexa (Order)

Основната и способност се нарича „Rally the Peasants“ и дава възможност за призоваването на „Militia“. При развитие по време на игра можете да получите умението „Call to Heavens“, което позволява призоваването на „Angel“ от картите, които са на върха на дека ви.

Daris (Wisdom)

Основната способност е „Thorough Study“, която дава възможност за теглене на карта от дека. Доразвитата способност се нарича „Frost Nova“ и нанася поражение на всички вражески единици.

Ne’eva (Nature)

Основна способност е Native Terrain и позволява на създанията изиграни същия ход да могат веднага да атакуват. Reverence, второто умение на героя, намалява цената на играните същества през дадения ход с 1 мана и теглите по карта за всяко от тях.

Nefaros (Corruption)

Основна способност Touch of Nausea – всяко вражеско същество губи 1 точка живот за един ход. Вторичната способност на героя е Reverence: Occultism, даваща възможност за възкресяване на убито през настоящия ход същество. 

Spellweaver TCG Деспина

Despina (Dominion)

Основната способност на Despina е Inner Power и позволява възстановяването на мана кристалите ви. Другата и способност - Tempting Lure ви дава контрол върху същества от върха на вражеския дек.

Zash Flamebringer (Rage)

Неговата основна способност е наречена Immolation и взема по 1 точка живот от вражеския герой или същество. Вторичната му способност Firestorm увеличава точките до 3 и нанася поражението върху всички.

Картите

Играта предлага наистина огромно разнообразие от карти, с които попълвате дековете си и играете битките срещу опонентите. Можете да разгледате всичките на страницата на играта.

Всяка карта има показател цена/мана, който обозначава нужното количество за активирането и. Тя бива манипулирана от картите тип светини „Shire”, които дават избор за придобиване на мана кристал и карта или покачване нивото на съответстващия на класа герой аспект. 

Spellweaver TCG

Освен това картите от тип същество „Creature” имат показатели за атака, живот и скорост, които са и основните бойни показатели при протичане на битка.

Картите тип магия се характеризират с това колко мана кристали изискват за игра и описание на действието си.

Прави впечатление наличието на кратки текстове към всяка карта и графичното им изпълнение, което е на високо ниво.

Подължава на следващата страница с "Битките"

7 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Първи поглед към Spellweaver - новата българска картова игра"    

абонамент за бюлетина