Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Windows 10 идва на 29 юли с много специални инициативи

Една от тези инициативи е глобалната кампания Upgrade Your World за подпомагане на НПО

13 юли 2015
9295 прочитания
32 одобрения
1 неодобрение

Официалният тапет за Windows 10

Официалната дебютна дата на Windows 10 вече е известна - 29 юли. Както беше при пускането на предходни нови издания на операционната система, Microsoft отново планира машабни съпътстващи инициативи, за да промотира не просто една ОС, а еволюцията на духа на една от най-важните софтуерни разработки в историята.

Визията на Microsoft е, че Windows вече не е просто софтуер, който може да прави това и онова, който има подобрени характеристики и иновации. Всъщност всяка софуерна актуализация прави това. Това, което прави Windows 10 нещо повече, е че е "създаден, за да позволи на хората да правят страхотни неща", както написа в блог пост Юсуф Мехди, корпоративен вицепрезидент маркетинга на Windows и устройства в Microsoft. Затова и компанията иска да сподели това с хората по света, като не просто ги насърчава да си купят Windows 10 (или да ъпгрейднат безплатно), а като например подкрепи различни неправителствени организации (НПО) в мисията им да направят света по-добър.

Прочетете още: От кухнята: Как ще протече разпространението на Windows 10

“Ще отбележим старта на Windows 10, като отдадем почит на хората и организациите, които правят света по-добър с всеки ден, и им помогнем да направят повече за общностите си", пише Юсуф Мехди.

Ъпгрейд на света с $10 млн. за НПО

По повод старта на Windows 10 ще започне едногодишна инициатива, наречена Upgrade Your World, "която ще подкрепя хората, които вдъхновяват другите", заявиха от Microsoft в прессъобщение. В нея компанията ще си партнира с 10 глобални и 100 национални НПО, като им предостави помощ на обща стойност $10 млн за техните каузи.

Девет от световните НПО са CARE, Code.org, Keep a Child Alive, Malala Fund, Pencils of Promise, Save the Children, Special Olympics, The Global Poverty Project и The Nature Conservancy. Microsoft ще работи с тях по проекти и инициативи за подобряване на ситуацията на различни места по света чрез комбинация от технологии, парична подкрепа и провеждане на общи кампании.

Десетата глобална НПО, която ще вземе участие в инициативата, ще бъде номинирана от хората. Стартът на номинациите ще съвпадне с пазарния дебют на Windows 10 - 29 юли.

През септември пък кампанията ще се пренесе в 10 страни – Австралия, Китай, Франция, Германия, Индия, Япония, Кения, Мексико, Великобритания и САЩ, където Microsoft ще работи с по 10 местни организации и ще ги подкрепи с парични средства и технологии.

Също така в рамките на една година компанията ще даде допълнителен свободен ден на служителите си навсякъде по света, който да използват за доброволческа дейност.

И събития за потребителите

Пет милиона души със статут Windows Insider са тествали операционната система и са помогнали в разработването ѝ. Точно те ще са и първите, които ще получат Windows 10 и са поканени да се присъединят към откриващите събития в 13 града в света – Сидни, Токио, Сингапур, Пекин, Ню Делхи, Дубай, Найроби, Берлин, Йоханесбург, Мадрид, Лондон, Сао Пауло и Ню Йорк. По време на тези събития ще бъдат направени демонстрации на новата ОС, а феновете ще имат възможност да тестват устройства и да се срещнат с екипа на Windows.

Стартът на Windows 10 ще бъде отпразнуван и в повече от 110 магазина в САЩ, Канада и Пуерто Рико. В някои от собствените магазини на Microsoft ще има и Windows 10 демонстрации с награди и подаръци. В магазините ще има специални щандове за обслужване на клиенти, както и безплатни семинари, които ще помогнат на хората да научат как да извлекат най-доброто от Windows 10.

Търговците на дребно по света ще стартират инициативи, с които да помогнат на клиентите да преминат към Windows 10 лесно, като ще разполагат със специални станции, на които хората могат да тестват Windows 10 и ще предлагат съвети как клиентите да прехвърлят данните си от стария на новия си компютър.

32 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Windows 10 идва на 29 юли с много специални инициативи"    

абонамент за бюлетина