Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Might & Magic Heroes VII: по стъпките на …?

Новата Might & Magic Heroes VII не открива топлата вода в жанра, но иначе играта е приемлива и дори приятна за отхвърляне на няколко часа в развитие на замъци, натрупване на армии и най-вече водене на битки. Ако сте заклет и дългогодишен фен на поредицата, не очаквайте кой знае колко. Ако обаче играта ви допадне можете да изкарате часове и дни в класическото забавление за поредицата.

26 октомври 2015
7726 прочитания
11 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 2

Досега всяка версия на Heroes след най-популярната трета част трябваше да се опита да надгради по отношение очакванията на геймърите. След големия провал на Heroes 4 и донякъде по-приемливите следващи части е ред на MMH VII да се опита да спечели любовта на феновете.

Разбира се аз не обичам да генерализирам и това дали на мен дадена игра ми допада или не, не означава, че това ще съвпадне с мнението на всички или дори повечето хора. Всеки е добре сам да направи преценката си, след като разгледа обективно състоянието на играта.

Might & Magic Heroes VII

Прочетете още: Най-после! Излезе новата част от гейм сагата Might & Magic Heroes

В седмата част на Heroes няма да намерите нещо кой знае колко различно като геймплей от вече познатите в поредицата. Няма я разбира се и тази, ако мога така да се изразя „лекота“, която присъстваше в Heroes III. Все пак създателите са се опитали да вдъхнат нов живот или да поизцедят идеята и жанра.

Настоящото ми ревю е по-скоро да запозная геймърите, които не са имали сериозен досег до поредицата, но надявам се ще е интересно и за дългогодишните фенове на Heroes.

Икономика

Преди да започна с останалото, е хубаво да се запознаем с основното за този тип игри, а именно ресурсите. Както можете да се досетите, изпълнението на целите ви ще зависи от развитието на замъците и трупането на армии, а това става с изграждане на сгради и събирането на злато за купуване на създанията.

Основните ресурси са дърво и камък, те са и най-често срещани на картите. Освен тях имате още редица други по-редки ресурси, които са и по-ценни. Освен на купчинки на картата, ресурси са налични и чрез мини, които доставят ежедневен добив от тях. Важно е да се сдобиете с мини за основните ресурси още в началото на играта. Златото освен от споменатите вече източници, бива генерирано и от замъците ви. В зависимост от това до каква степен са развити, получавате и съответните приходи всеки ден.

Might & Magic Heroes VII

Можете да следите актуалното количество ресурси и злато на панел разположен централно в горната част на екрана.

Друг метод за сдобиване с ресурси е чрез търговия на „Пазара“ (Marketplace) -  сграда, която можете да построите в замъците си. Там можете да разменяте дадени ресурси за други, разбира се в не много изгодно съотношение.

Геймплей

Изцяло в стила на поредицата развитието е походово, тоест вие извършвате дейност, като придвижване с героите си, строене в замъците, битки и др, а след това е ред на вашите противници. В това отношение няма промяна спрямо стандартната позната игра в HMM.

Освен това се запазва и броенето на ходове като дни, седмици, месеци и години. Всяка нова седмица може да даде допълнителен бонус към дадена група същества, съответно могат да бъдат купени повече от тях през съответните сгради, но и неутралните единици също се увеличават, ако са от този вид. Освен това могат да настъпят и други случайни събития като намаляване на приходите от мини и др.

Might & Magic Heroes VII

Дейността си както и околната среда следите чрез основната, но и на мини карта, която се намира в долния ляв ъгъл на екрана. На малката карта можете да различавате цветово собствеността на различните сгради и наличието на вражески герои и области под влиянието на участниците в играта. Тук имате и разнообразни опции за видимост на различните обекти, които помагат за по-добър фокус при определени задачи.

Might & Magic Heroes VII

Основният команден център на развитие са градовете ви. Те, разбира се, са с различна визия съответстваща на расата/фракцията, с която играете. Искам да кажа, че тук разработчиците и дизайнерите са си свършили чудесно работата. Графиката на самите градове е прекрасна и детайлна. Личи си че е вложено голямо старание дори в по-малките детайли.

Might & Magic Heroes VII

Градовете се развиват по нива - от 1, а издигането на нивата зависи от построените сгради. Всяка сграда, естествено, има своята цел -  дали това е да дава достъп до нови същества, магии, защита и т.н.

Защитните съоръжения като стени, ров и др. са много полезни, когато вражески герои нападат замъка ви. В играта са въведени и гарнизонни единици, които могат да бъдат използвани като бонус при защитата на замъка ви.

Мястото в замъка, което отговаря за магиите, достъпни за научаване от героите, е „Magic Guild” и с построяването на всяко ниво избирате от кое от така наречените “училища” да получите допълнителна магия в бонус. И тук както преди в зависимост от нивото на сградата получавате и по-високо ниво/по-мощни магии. Освен от тук, можете да се сдобиете с различни магии и от дадени сгради и т.н.

Might & Magic Heroes VII

Нещо, което се оказва доста полезно при продължителни игри и на големи карти, са караваните. Чрез тях можете да прехвърляте армии до различни замъци или укрепления. Това до голяма степен ограничава необходимостта да държите няколко героя само за тази цел.

Шест са фракциите, с които можете да играете в Heroes VII, като всяка от тях разполага със собствени специфични герои, същества, сгради и дори естествена околна среда. За съжаление, няма как да ви запозная с всички, но ще спомена поне една накратко:

Haven – това е фракцията на хората, съответно тук сградите са в познат средновековен стил, а съществата са хора - стрелци, кавалеристи и т.н. Фракцията изглежда добре балансирана и е приятна за игра.

Останалите фракции са Academy, Necropolis, Stronghold, Sylvan и Dungeon. А сега идва и най-интересното.

Продължава на следващата страница

11 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 494

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 494

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 494

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 494
anton.sigarantang27
09:07, 29 октомври 2015
1
одобрения: 0
anton.sigarantang27
03:07, 30 октомври 2015
2
одобрения: 0
anton.sigarantang27
03:35, 31 октомври 2015
3
одобрения: 0
anton.sigarantang27
08:28, 05 ноември 2015
nikmati, syukuri dan berbagi [ препратка ]
4
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Might & Magic Heroes VII: по стъпките на …?"    

абонамент за бюлетина