Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Върхова дузина: ето кои са 12-те топ Firefox разширения за 2015-а

И Mozilla публикува своята класация, включваща най-популярните през изтичащата година разширения за браузъра Firefox. Сред тях доминират добавките за преводи на чужд език и тези за осигуряване на по-добро ниво на защита на конфиденциалността.

12 декември 2015
7752 прочитания
11 одобрения
1 неодобрение

В края на годината рейтингите и класациите в стил „най-доброто от ..“ и “топ N” са направо задължителни за всеки, който може да събере повече от 5 артикула, попадащи в една обща категория. И се отнасят буквално за всичко – от най-търсените кремове за лице до най-любимите чорапи на Джъстин Бийбър. Е, ние разбира се обръщаме внимание предимно на тези, които кореспондират най-добре на вашите компютърни и интернет интереси, така че ето я и поредната – тази на компанията Mozilla, която публикува своя рейтинг на най-популярните разширения за бразуъра Firefox през 2015 г.   Ето накратко кои са те по реда на класирането им:

Firefox add-ons

 1. ZenMate Security & Privacy VPN. Разширение, предоставящо VPN услуга за безопано сърфиране в Мрежата с помощта на шифроване. Тя позволява също подмяна на IP адреса на потребителя, като го представя за жител на други региони.
 2. Google Translator for Firefox. С помощта на тази добавка всеки текст може бързо да бъде преведен на родния език на потребителя с един клик на мишката или с помощта на бърза клавишна комбинация. Може да се превежда както маркиран текст така и цяла уеб страница.
 3. Fox Web Security. Защита от съдържание „за възрастни“ (родителски контрол) и от опасни сайтове.  
 4. Google Translate, ImTranslator, Dictionary, TTS.  Пакетната добавка ImTranslator е един от най-удобните онлайн  преводачи за над 60 езика.  Той включва преводача на Google, преводач на уеб страници, речник, виртуална клавиатура, инструмент за правописна проверка, синтезатор на реч, поща и др.
 5. New Tab Tools. Настройващ се панел, който позволява добавянето на повече екрани, включване на панел за бърз достъп и настройка на фонови изображения. Има възможност също за промяна на имената и изображенията на екраните.  
 6. The Addon Bar (Restored). Позволява групиране на всички бутони на разширенията, така че да не се претрупва панелът за навигация.
 7. Google Translator Lite. Инструмент за превод на отделни думи или цели изречения.
 8. Location Guard. Позволява скриване на географското местоположение от сайтове, които го следят, защитавайки конфиденциалността на потребителя.  
 9. Forecastfox (fix version). Прогноза за времето на базата на данни от AccuWeather.com с гъвкави възможности за настройка.
 10. Facebook Disconnect. Своеобразен шалтер, който позволява изключването на странични сайтове от достъп до потребителския акаунт във Facebook.
 11. Toolbar Buttons. Добавя бутони в настройваемия инструментален панел на браузъра. Някои от бутоните позволяват ускоряване на задачите, а други добавят нови функции.
 12. Save Text to File. Съхранява маркиран текст във файл в указан каталог.

Както става ясно от описаното дотук,сред най-популярните през изтичащата година разширения за браузъра Firefox доминират добавките за преводи на чужд език и тези за осигуряване на по-добро ниво на защита на конфиденциалността при сърфиране в интернет. Доста търсени изглежда са и добавките, които дават възможност за допълнителна настройка на навигационния панел.

Прочетете още: Разширенията за браузъра Edge май ще дойдат чак през лятото на 2016-а

А кои са вашите любими разширения за Firefox? Ако сте особено доволни от някое, можете да го препоръчате в коментарната секция по-долу.

11 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Анонимен
11:04, 12 декември 2015
IntegratedGoogleClanedar
uBlock
Gjostery
YoutubeHD
1
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Върхова дузина: ето кои са 12-те топ Firefox разширения за 2015-а"    

абонамент за бюлетина