Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Пет алтернативи на многострадалния Samsung Galaxy Note 7

След спирането на продажбите на Galaxy Note 7, хората, които са се готвили да си купят този смартфон, сега може би се чудят какви са неговите алтернативи. Ние също си зададохме този въпрос и след известно проучване, ето до какви отговори стигнахме

20 октомври 2016
7447 прочитания
4 одобрения
5 неодобрения

Станалият пословично известен напоследък таблетофон Galaxy Note 7 в началото имаше всички предпоставки да стане един от най-добрите мобилни апарати от флагмански клас на настоящата година. Достатъчно е да споменем само някои от характеристиките като например характерният и отличаващ се извит по ръбовете дизайн, ирисов скенер и може би най-добрият дисплей сред наличните до момента смартфони.

Samsung Galaxy Note 7

Днес обаче шансовете да се случи такова нещо са нулеви – след неотдавнашното съобщение за спиране на производството и продажбите на фаблета вече е пределно ясно, че неговите създатели са решили да му сложат кръст. Не че светът ще свърши след това, но хората, които са се готвили да си купят този смартфон, сега сигурно са объркани и може би се чудят какви алтернативи има обещаващия, но, уви, огнеопасен Galaxy Note 7. Ние също си зададохме този въпрос и след известно проучване, ето до какви отговори стигнахме:

Прочетете още: Mega-Fail: Продажбите на Galaxy Note 7 спират напълно и навсякъде


Samsung Galaxy S7 edge

Първата и най-очевидна мисъл е, че най-добрата алтернатива на вече недостъпния Note 7 е неговият първообраз (поне в някои отношения) от същия клас и от същата марка - Galaxy S7 edge. В края на краищата, флагманската серия смартфони S и особено моделът с извит екран така или иначе “откраднаха” част от аудиторията на фамилията Note на Samsung, а снемането от производство на втория гфлагман може само да увеличи продажбите на представения по време на MWC 2016 апарат.

Samsung Galaxy S7 edge

И замяната няма да е на голяма загуба, защото потребителят “губи” сам две, и то по-скоро второстепенни, характеристики: ирисовият скенер и USB Type-C конектора. По отношение на останалото двата модела са почти сходни.

-          Достъпни модификации на Samsung Galaxy S7 Edge: 7

-          Цени: 1050 – 1500 лв.

 

Apple iPhone 7 Plus

Samsung и Apple са отдавнашни конкуренти в сегмента на смартфоните, затова съвсем естествено е да разглеждаме и новия iPhone като алтернатива на флагманските апарати на Samsung. От гледна точка на характеристиките, качествата на екрана или камерите последното поколение iPhone отстъпва на Note 7 и S7 edge, но мнозина оценяват смартфоните и по друфги критерии, например силата на марката, където, както винаги, Apple се смята за лидер.

Apple iPhone 7 Plus

Не бива да се забравя също, че макар откъм лицевата страна iPhone 7 Plus да напомня стария модел, “под капака” се крият достатъчно промени – двойната камера, защитения от влага корпус и др.  

-          Достъпни модификации на Apple iPhone 7 Plus: 3

-          Цени: 1780 – 2240 лв

Moto Z

За “хардлайнерите” списъкът с алтернативи на Note 7 може да приключи и тук, но потребителите, които нямат нищо против да разширят мирогледа си, със сигурност ще открият и други интересни модели. Един от тях е новият Moto Z, който Lenovo представи през септември на IFA 2016. в момента на своя анонс този смартфон като че остави малко противоречиви впечатления, но сега вече е ясно, че този модел не бива да бъде изключван с лека ръка от списъка с възможни алтернативи.

Moto Z

Новият Moto Z радва окото както с дизайна, така и със скоростта си на работа, с “чистия” Android, жизнеспособната модулна система, реализирана с т.нар. Moto Mods, с нелошия AMOLED дисплей и с ергономия, по-добра от очакваното. Единственият съществен минус е може би камерата, която не е толкова добра като в Note 7 или S7 edge. Но пък това едва ли е най-същественият критерий при избор на смартфон, да не говорим, че за нуждите на повечето потребители и тази в Moto Z ще свърши отлична работа.

-          Достъпни модификации на Moto Z: 3

-          Цени:  1300 – 1400  лв.


Huawei Nexus 6P

Апаратът Nexus 6P трудно може да мине за особено гореща новина, като се има предвид, че моделът беше представен преди повече от година, а Google вече обяви и новите си смартфони под марката Pixel. Продажбите на последните обаче все още не са започнали официално у нас, докато Nexus 6P е наличен за покупка, при това на много прилични цени.

Huawei Nexus 6P

Освен това апаратът не изглежда твърде старомоден, дори на фона на новото поколение “гугълфони”. Обновленията директно от Google правят модела по-привлекателен от редица други апарати, а производителността му е достатъчно да го държи актуален поне още година или две. Аналогична е и ситуацията с камерата, да не говорим, че в нашата селекеция това е и единственият смартфон с голям (като на Note 7)  5,7-инчов екран и със стерео колонки.

-          Достъпни модификации на Huawei Nexus 6P: 2

-          Цени:  850 - 900  лв.


Samsung Galaxy Note 5

След като се върнахме година назад, няма как да не погледнем и към още един апарат на Samsung, още повече, че всички изброени дотук смартфони са лишени от една от главните особености на серията Note – функционалността на стилуса. А по този показател единствената смислена алтернатива на Note 7 може да бъде само неговият миналогодишен предшественик - Galaxy Note 5.

Samsung Galaxy Note 5

Наистина, за изминалата година дизайнът на смартфоните на Samsung отбелязва напредък, но забележимо поевтинелият Note 5 продължава да е интересен и сега в това отношение. Както със сигурност знаете, този смартфон осигурява отличен екран, добра камера, висока скорост на работа и, разбира се, стилус.

-          Достъпни модификации на Galaxy Note 5: н.д.

-          Цени:  980 – 1100 лв.


В заключение

Ясно е, че на Galaxy Note 7 съвсем не му липсват алтернативи. Наистина, повечето от тях не са абсолютни и се отличават в една или друга степен от снетия от производство флагмански фаблет, затова се надяваме, че южнокорейският производител все пак няма да “погребе” напълно своята марка Note, както беше съобщено преди седмица. Така сигурно в някакъв момент все пак ще видим още по-впечатляващ и безпроблемен Note 8.

Междувременно с изброените по-горе алтернативи на сегашния модел нямаме претенциите да сме напълно изчерпателни, така че ако се сещате за още някой интересен смартфон, който може да служи като достоен заместител на Note 7, добре дошли сте да споделите мнението си в коментарната секция по-долу.

4 одобрения
5 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Пет алтернативи на многострадалния Samsung Galaxy Note 7"    

абонамент за бюлетина