Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Първият моноблок Microsoft Surface – скъп, но способен дизайнерски РС

Първият all-in-one компютър във фамилията се нарича Microsoft Surface Studio и е екипиран с 28-инчов сензорен екран със съотношение на страните 3:2 (4500х3000 пиксела), процесори Intel l Core i7 от 6-поколение, до 32 GB RAM и видеокарта NVIDIA GeForce GTX 980M с 4GB GDDR5. Цена: от $2999 нагоре.

27 октомври 2016
6957 прочитания
2 одобрения
2 неодобрения

Не, настолните компютри определено не са отживелица. Във всеки случай не и в очите на компанията Microsoft, която по време на специално мероприятие вчера представи официално своята първа РС система от тип “моноблок”, която разширява фирмената фамилия Surface. Въпросната машина е наречена Microsoft Surface Studio и е ориентирано най-вече към хората с творчески професии. А по всичко личи, че немалко творчество е вложено и при създаването на този компютър, който изглежда (а и работи) повече от модерно.

Microsoft Surface Studio

Прочетете още: Windows 10 ще има обновление за творци и геймъри в началото на 2017-а

Всъщност в много отношения all-in-one компютърът Surface Studio си е направо впечатляващ. Той се отличава с необичаен (поне от гледна точка на масовия потребител) 28-инчов сензорен дисплей със съотношение на страните 3:2 и резолюция 4500х3000 точка.

Microsoft Surface Studio

Това ще рече, че общият брой на пикселите в екрана е 13,5 млн. с 63% повече, отколкото тези при 4K дисплеите. Според официалната информация, екранът се отличава и с висока точност на цветопредаването, което Microsoft обозначават със словосъчетанието TrueColor.

Microsoft Surface Studio

Освен това дисплеят е изпълнен в тънък алуминиев корпус с дебелина само 12,5 мм. Интересно е също, че плоскостта на екрана може да се накланя до почти хоризонтално положение. Така на него става доста удобно да се рисува с помощта на стилуса Surface Pen.

Microsoft Surface Studio

За обработката на графичните данни, които се визуализират на този екран се използва и мощна дискретна видеокарта NVIDIA GeForce GTX 980M. Хардуерната конфигурация на моноблока дава възможност за избор между процесори Intel Core i5 или i7 от 6-о поколение, до 32 GB RAM и устройство за съхранение с вместимост до 2ТВ.

Microsoft Surface Studio

Всичко това е поместено в поставката на дисплея, като базовия блок съдържа също Ethernet изводи, Mini DisplayPort, четири USB 3.0 порта, слот за SD карти памет и аудио изводи. Има и вграден микрофон, който дава възможност за взаимодействие с виртуалния асистент Cortana.

Microsoft Surface Studio

Моноблокът поддържа възможност за използване и на новия фирмен аксесоар Surface Dial, който доста прилича на хокейна шайба. Сложен на повърхността на дисплея той дава достъп до специално кръгово екранно меню за управление на различни параметри като сила н звука, яркост на изображението и др.

 https://www.youtube.com/watch?v=BzMLA8YIgG0

С помощта на това меню също така могат да се избират различни “четки” и палитри за рисуване, а също и да се навигира из документи.

 https://www.youtube.com/watch?v=BzMLA8YIgG0

Устройството Surface Dial има и функция за обратна тактилна връзка, която указва вариантите при превключванията на различни продукти.

Очаква се моноблокът Microsoft Surface Studio да се предлага в ограничено количество на цени, които започват от $2999. На официалния продуктов сайт вече могат да се правят предварителни поръчки. Продажбите на Surface Dial започват от 10 ноември на цена от $99. Потребителите, които направят предварителна поръчка за Surface Studio обаче ще получат “шайбата” безплатно.

2 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Персонални компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Първият моноблок Microsoft Surface – скъп, но способен дизайнерски РС"    

абонамент за бюлетина