Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Fractal Design Define mini C – големият мъник

Макар и малка по външни габарити, компактната кутия Define mini C на Fractal Design е с много просторно, добре балансирано и изчистено от всичко излишно вътрешно пространство. И макар да не предоставя особени екстри, при цена от 80 евро тя предлага изключително балансирана ценова ефективност в по-бюджетно ориентирания сегмент.

18 ноември 2016
15855 прочитания
9 одобрения
2 неодобрения
Страница 1 от 4

Ревю: Денислав Славчев

Преди около седмица шведската компания  Fractal Design обяви две нови PC шасита - Define C и Define mini C. С тях производителят разширява популярната си продуктова линия Define, която следим  с интерес. И не случайно. Преди година бяхме очаровани от представената тогава кутия Define S , защото тя беше по-различна от всичко, което бяхме виждали до момента в този сегмент, и с нея за пръв път беше направен опит да се оптимизира използването на интериора с цел редуциране на размерите на шасито. А всички знаем колко много неизползваемо пространство може да има в едно PC шаси. Именно затова от Fractal Design са си поставили за цел да доразвият тази концепция в новата подсерия Define C.
Както предполагам вече се досещате от наименованието, Define mini C е по-малката версия от двете нови предложения на FD. Тя е предназначена за изграждане на компактни и тихи, но същевременно мощни PC системи, използващи  micro ATX или mini ITX дънни платки. За целта е използвана дизайнерска концепция „Open air”, чиято философия е въздушният поток да не среща никакви препятствия по пътя си.   

Но нека преди да разгледаме по-детайлно РС кутията Fractal Design Define mini C, да видим нейните технически характеристики:

Прочетете още: Нова серия РС шасита разширява асортимента на Fractal Design: Define C

Както се вижда от таблицата, Define mini C е наистина с доста компактни размери.

Поглед отблизо на Define mini C

Външен вид
Fractal Design Define C mini не прави никакво изключение от своите събратя в серията по отношение на външния облик. Дизайнът е в типичният черен цвят за FD -  строг и изчистен от всякакви излишни елементи.  

Лицевият панел е монолитен, пластмасов, текстуриран по подходящ начин, така че да наподобява валцован и елоксиран в черно алуминий, което допълнително подсилва изискания вид на шасито.

Контролният панел, на който се намират двата USB 3.0 порта, жаковете за слушалки и микрофон, както и бутоните за включване и рестартиране на компютъра, e разположен отгоре на кутията. Прави впечатление, че за разлика от предходни модели, които сме разглеждали, USB 3.0 портовете не са оцветени в синьо, което може да предизвика леко объркване сред потребителите.  Вероятно вече сте забелязали и правоъгълния пластмасов панел върху кутията.  

Той е поставен, за да закрива решетката на горния панел.  Ако няма да използвате вентилатори отгоре или да монтирате водно охлаждане, той трябва да си остане на мястото.

Ако обаче горният панел активно ще участва в охлаждането на кутията, то създателите и са помислили да не влиза прах -   към комплекта е включен прахов филтър, който трябва да се монтира на мястото на пластмасовият панел.

FD Define mini C се предлага в две версии, в зависимост от левия панел (капак). Едната версия е с монолитен, метален страничен панел, а другата (като нашата, която разглеждаме в това ревю) -  с прозрачен, страничен панел. Т.е. с изрязан прозорец в панела, на който е монтиран плексиглас.

Отзад шасито изглежда съвсем стандартно.  Вижда се, че захранването е с долен монтаж.

От долната страна на кутията има монтиран прахов филтър на отвора, предназначен за вентилатора на захранващия блок допълнителният вентилатор (опционален),  който много лесно се демонтира – посредством издърпване от предната страна на шасито.

9 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Тест"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Fractal Design Define mini C – големият мъник"    

абонамент за бюлетина