Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

NZXT S340 Elite – изчистен дизайн с добавена функционалност

NZXT S340 Elite надгражда с няколко нововъведения оригиналния модел и е доста интересна кутия, попадаща в средния клас на Mid-Tower ATX решенията с цена, която прави това модерно шаси сравнително достъпна за по-широк кръг потребители.

12 декември 2016
8685 прочитания
4 одобрения
1 неодобрение
Страница 1 от 2

След като наскоро ви запознахме с компактната Fractal Design Define mini C и голямата Dark Base Pro 900, идва ред и на кутия в средния клас по размери. Новото предложение на познатия със стилните си и функционални шасита производител NZXT е обновление на успешната S340 кутия – S340 Elite.

NZXT S340 Elite – изчистен дизайн с добавена функционалност

Прочетете още: Защо Коледа е най-доброто време да си направиш сам геймърско РС?

NZXT S340 Elite е Mid Tower ATX кутия с изключително изчистен дизайн, но с един отличителен белег, а именно добавен механизъм за закачане на VR комплекти. Подобно на S340 при нея липсва традиционната касета за монтиране на вътрешни устройства, като захранването и дисковете са скрити от погледа на потребителя с изключение на възможността за монтаж на SSD дисковете извън специалния отсек. Тя разполага и с голям прозрачен прозорец от лявата страна на капака, което осигурява видимост на вътрешните компоненти в кутията - опция, търсена от доста PC-модъри. Но нека да разгледаме по-обстойно какво ни предлага тази кутия.

 

Технически характеристики

Размери: 203 х 474 х 432 мм, 8.13 кг

Материали: Подсилено стъкло на страничния панел, стомана и ABS пластмаса

Поддържани дъна: mini-ITX, MicroATX, ATX

I/O портове: Audio/Mic, 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0

HDMI с поддръжка за VR

Филтри: Отпред и отдолу

Клетки за устройства: Вътрешни 3.5": 2+1 и 2.5": 3+1

Разширителни слотове: 7

Поддържани вентилатори:

Отпред: 2 x 140/2 x 120 мм

Отгоре – 1 x 140/120 мм (1 x 120 мм FN V2 в комплекта)

Отзад – 1 x 120 мм (1 x 120 мм FN V2 в комплекта)

Поддържани радиатори:

Отпред - 2 x 140 или 2 x 120 мм

Отзад - 1 x 120 мм

Разстояния:

GPU с радиатор: 334 мм

GPU без радиатор: 364 мм

CPU охладител: 161 мм

Управление на кабелите: най-ниска точка – 17 мм, най-висока – 168 мм

 

Поглед отблизо

NZXT S340 Elite се предлага в три цвята – бял, черен и черен с червени елементи. За този преглед на нас ни беше предоставена черната версия на кутията.

NZXT S340 Elite – изчистен дизайн с добавена функционалност

Едно от най-забележителните неща, което е запазено от оригиналната версия е лицевият панел, който е абсолютно гладък. Той е направен от стомана и на него няма никакви отвори, бутони или LED индикатори.

Ако обаче имате VR комплект,  можете магнитно да закачите добавената стойка към предния или страничен панел. Стойката е от две части и се използва и за управление на кабели, освен основното и предназначение за закачане на VR комплекта.

NZXT S340 Elite – изчистен дизайн с добавена функционалност

Тази новост е в тон с навлизащите на пазара VR решения от различни производители и може да е полезна за намаляване на претрупването на PC кътчето. Разбира се, подходяща е за закачане и на обикновен аудио хедсет.

NZXT S340 Elite – изчистен дизайн с добавена функционалност

Лицевият панел на NZXT S340 Elite лесно се демонтира, като за целта е необходимо само леко да се издърпа. Отгоре и отдолу, между него и металната конструкция на кутията, има известно отстояние, така че да може да влиза въздух.

NZXT S340 Elite – изчистен дизайн с добавена функционалност

След като се свали лицевият панел, се вижда голям фронтален прахов филтър, който е разположен върху леглата, предназначени за монтиране на два 120/140 мм вентилатори. Кутията е оразмерена така, че позволява на същото това място, да се монтира радиатор за водно охлаждане, с дължина до 280 mm (oт типа на NZXT Kraken).

NZXT S340 Elite – изчистен дизайн с добавена функционалност

Горният панел на кутията, също е прав и изчистен, но на него има разположен перфориран отвор (тип пчелна пита) за монтиране на 120/140 мм вентилатор. Кутията фабрично пристига с монтиран 120 мм такъв. 

NZXT S340 Elite – изчистен дизайн с добавена функционалност

Също така в предната част е разположен и контролният панел на NZXT S340 Elite, който е приютил два USB 3.0 порта, два USB 2.0 порта, HDMI за VR или друга периферия, аудио жакове за слушалки и микрофон, LED индикатор за дисковата активност както и стандартния бутон за включване/изключване, който е с подсветка. Прави впечатление липсата на бутона Reset, което е тенденция от известно време при марковите PC шасита. Изглежда производителите на PC окомплектовка смятат, че толкова вече е станала съвършена комбинацията между софтуер и PC хардуер, че не налага наличието на такъв по подобие на MAC машините, при които традиционно липсва този бутон.

Продължава на следващата страница

4 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Персонални компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"NZXT S340 Elite – изчистен дизайн с добавена функционалност"



    

абонамент за бюлетина