Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Windows 10 Insider Preview Build 15002 показва куп нововъведения

Новият “инсайдерски” билд на Windows 10 дава известна представа за подобренията, които ще видят и масовите потребители след излизането на Creators Update актуализацията през април. Вижте кои са най-съществените от тях.

12 януари 2017
9033 прочитания
21 одобрения
5 неодобрения

Докато масовите Windows потребители очакват официалното излизане на т.нар. Creators Update на “десетката”, участниците в Insider програмата на Microsoft вече могат да се запознаят лично с някои от новъведенията, които ще станат достъпни с тази актуализация на операционната система.

Windows 10

Излизането на поредния Windows 10 Insider Preview Build 15002 обаче е съпроводен и с малко повече официална информация, която позволява и на нас да научим повече за подобренията. Ето кои са най-съществените от тях:

Прочетете още: Microsoft PC Event 2016: всички анонси от голямото събитие

Windows 10 Insider Preview Build 15002

Обновеният браузър Microsoft Edge е получил поддръжка за миниатюри на отворените табове, като е добавена също възможност за управление и организация на табовете. Реализиран е и списък с преходи, който позволява отварянето на нов прозорец (в т.ч. в InPrivate режим) непосредствено от панела за задачите.

Windows 10 Insider Preview Build 15002

В браузъра е реализирана и нова UWP архитектура за многопроцесния модел на Microsoft Edge, включваща и нов визуален модел. Благодарение на това е увеличена стабилността и отзивчивостта на браузъра, а интерфейсът е по-устойчив на “бавното” съдържание на уеб страниците.

Windows 10 Insider Preview Build 15002

Microsoft Edge също така сега блокира Flash-съдържанието по подразбиране. Потребителите все пак имат възможност да позволят възпроизвеждането му – с клик на съответното място в уведомлението.  

Windows 10 Insider Preview Build 15002

В Start менюто вече се поддържа възможността за подреждане на “плочките” в папки. Обновена е и функцията Windows Share, показваща набор от приложения, в които може да се сподели съдържание от стартираното в момента приложение.

Windows 10 Insider Preview Build 15002

Функцията за създаване на скрийншоти от OneNote 2016 сега е интегрирана и в Windows 10. За да се направи снимка на екрана и да се сложи тя в буфера за обмен е достатъчно да се натисне клавишната комбинация Win + Shift + S.

Windows 10 Insider Preview Build 15002

Реализирани са и редица подобрения в интерфейса на операционната система, а промените в Windows Ink са подобрили работата с перо, молив, флумастер, сега визуално се изобразява и избраният цвят в Windows Ink Workspace.

Подобрена е и работата на виртуалния помощник Cortana, включително по отношение на първоначалната настройка на компютъра и напомнянията.

Windows 10 Insider Preview Build 15002

Екранният диктор сега работи в среди WinPE и WinRE, което ще е полезно за хората с ограничени възможности. Добавена е и поддръжка за Брайлови дисплеи.

Доработен е и “Windows Defender”, в който са се появили нови опции за различни варианти за сканиране на системата, както и нови отчети. Подобрени са интерфейсът и страницата за настройки.

Потвърждават се и информационните утечки за добавянето на филтър за синя светлина в Windows 10. той позволява автоматично или чрез ръчни настройки да се намалява количеството синя светлина от екрана на компютъра  нощем с цел по-малка умора на очите.

Windows 10 Insider Preview Build 15002

Реализирани са и някои промени в механизма за ОС обновления Windows Update. В някои версии на Windows 10 свалянето и инсталирането на обновленията ще може да се отлага за срок до 35 дни, като е добавена също възможност за изключване на свалянето и инсталирането на драйвери. Страницата с параметри на Windows Update е получила и нов знак, който позволява лесно да се определи статусът на обновленията.

Но нека не изброяваме повече – пълният списък с изменения и нововъведения в Windows 10 Insider Preview Build 15002 може да се научи от официалния Windows блог на Microsoft.

21 одобрения
5 неодобрения
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Windows 10 Insider Preview Build 15002 показва куп нововъведения"    

абонамент за бюлетина