Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Google I/O 2017 – Android O, Android Go, Google Lens, Assistant и още!

23 май 2017
8420 прочитания
6 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 2

От 17-ти до 19-ти май се проведе ежегодната Google I/O конференция насочена към разработчиците. Няма съмнение, че това е едно от най-значимите събития в годината за всички фенове на Google, тъй като обикновено получаваме куп анонси свързани както с нов софтуер, така и с нов хардуер, включително и плеaда от нововъведения за разработчиците. Нека проследим най-интересните анонси от Google I/O 2017.Умни отговори в Gmail

Системата за машинно обучение на Google анализира съдържанието на даден мейл в Android или iOS Gmail приложението, а след това може да изведе бърз и простичък отговор на същия този мейл. Това е подобно – но доразвито – на методиката усвоена от смартфоните свързани с текстовите съобщения.

 

Google Lens

Google Lens е като технология директно взета от сай-фай филм. Това са меки контактни лещи със сензор, който засича нивото на глюкозата чрез сълзите, микропроцесор и антена. Идеята е, че лещите се свързват със смартфона и директно могат да извеждат информация за определени обекти пред очите ви. За пример, ако насочите камерта на телефона към цвете, Google Lens ще може да каже какъв точно вид е и това да е буквално пред погледа ви. Искате да стане още по-впечатляващо? Ето ви още един пример – можете да сканирате лейбъла на Wi-Fi рутер и да се свържете към мрежата моментално.Очакваме Google Lens в края на годината, заедно с Lens приложение, но уви, все още не се знае колко ще струва.

 

Приложение Find My Device

Отговорът на Google спрямо приложението на Apple Find My iPhone. Всъщност, това е Android Device Manager, но с ново (и осезаемо по-добро!) име, както и пълен редизайн, плюс няколко нови функции. Новото старо приложение вече е с триизмерна карта, която много повече прилича на нещо от 2017-та. Устройствата са изобразени като табове в горната част на приложението, което прави по-лесно намирането на умния часовник, в случай че забравите къде сте го оставили. Основните функции остават същите: можете да локализирате устройство на картата, стига да е онлайн или да видите какво е било последното му местоположение. Взимайки предвид, че търсената джаджа е свързана към интернет, можете да я накарате да издава звук, да я заключите или да я вкарате директно в Lost Device режим.

 


Google Assistant

Google не се шегуват и нанасят сериозни промени в Google Assistant. Първото и най-важно нещо е, че вече е възможно да си пишете с умния асистент на Google, директно от телефона. На пръв поглед това може и да ви изглежда като стъпка назад, но всъщност, ще е ужасно полезно когато сте на публично място или когато става въпрос за хора, които не са с матерен английски, но нямат проблем да пишат. Освен това, Google Assistant ще е обвързан с Google Lens, за да можете да задавате въпроси на асистента за неща, които виждате. За пример, ако насочите камерата към ястие от меню в ресторант и след това попитате асистента какво представлява, ще получите отговор дори без да задавате директно въпроса. За пример, ако насочите камерата към ястие от меню в ресторант и след това попитате асистента какво представлява, ще получите отговор с картинка, примери и разяснение.  

Още нещо, което трябва да споменем е Actions on Google – пакета с инструменти на Google предназначен за разработчиците, които искат да интегрират и поддържат Google Assistant в техните приложения и услуги. Доскоро тази функция беше запазена марка на Google Home, но вече ще е достъпна както за Android, така и за iOS устройства.

 

Google Assistant за iPhone

Google Assistant стъпва за пръв път на iPhone. Интелигентният виртуален асистент ще получи свое приложение на iOS платформата и вече може да се свали от щатският App Store. Към момента не е ясно кога ще излезе извън пределите на САЩ.

 


Google Home

Проактивната помощ най-накрая идва в Google Home. С други думи, Google Home ще се активира и ще се старае да ви привлече вниманието, за да предостави информация без потребителя изрично да я е искал. За пример, Google Home ще се осветява ако имате наближаваща среща и е време да напуснете дома.

Второто голямо нововъведение са хендс-фрий разговорите. Просто накарайте Google Home да позвъни на някого и разговора ще бъде прехвърлен на колонката. В САЩ разговорите ще са напълно безплатни, но няма информация дали това ще се случи и в държави извън щатите.Друга новост е, че безплатната версия на Spotify ще се поддържа от Google Home с идването на лятото (преди само платените абонати можеха да ползват услугата). Поддръжка на Soundcloud и Deezer също се задава, а скоро всички модели ще бъдат ъпдейтнати с поддръжка за Bluetooth аудио стрийминг от всяко устройство.

Не на последно място Google добавят възможност за визуална комуникация с Google Home. Home разбира се, не притежава екран, но ще може да се свързва с екраните на други устройства – Android телефон, Chromecast, че дори и iPhone. За пример, ако попитате вашият Google Home за посока и упътване, ще ви бъдат изпратени желаните данни на телефона, директно в Google Maps.

 

Google Photos

Google добавят три нови функции в Google Photos. Първата е Suggested Sharing и ще използва машинно обучение, за да ви напомня да споделяте снимките си с хора, които също присъстват на тях. За пример, ако си направите групова снимка с пет човека, Google Photos ще се отзове по-късно и ще ви напомни да споделите фотоса с другите четирима.

В допълнение към тази функция е нещо друго полезно – около събития свързани с големи групи хора, винаги има поне няколко, които правят снимки, като сега ще е възможно да споделите препоръчани снимки в групов албум, където всички присъствали (на събитието) ще могат да ги разгледат.

Shared Libraries е друга новост, която позволява да конфигурирате телефона си така, че да споделяте всички снимки на конкретен човек. За пример, всички снимки, които правите на децата си, автоматично ще бъдат споделяни с половинката ви.

Тези нови функции, ще бъдат официално добавени към iOS, Android и уеб в идните седмици.Третото голямо нововъведение, което добавят Google към Google Photos е Photo Books. Отново, благодарение на машинно обучение, ще се създават фото албуми, които ще могат да се отпечатват на физическа мека корица или твърда корица, а страниците ще са подбрани снимки.

6 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Репортажи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Google I/O 2017 – Android O, Android Go, Google Lens, Assistant и още!"    

абонамент за бюлетина