Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Най-добрите дронове на 2017 г.

Висококачествените дронове са сериозна инвестиция. Ние сме изпробвали множество от тях и това са най-добрите в нашите тестове през тази година

11 юли 2017
16307 прочитания
6 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 3

Висококачествените дронове са сериозна инвестиция. Ние сме изпробвали множество от тях и това са най-добрите в нашите тестове през тази година. 

 Колегата Jim Fisher от PC Magazine, е подготвил една добра класация на най-добрите потребителски дронове, налични на пазара и насоки какво да гледате при покупка на такъв.


Хубав дрон ще ви струва скъпо
Независимо от това, че нямате добра и основателна причина да закупите дрон, трябва да си признаете, че те са много готини. Някои модели извън разглежданите, са известни технологични играчки, но тези, които отличаваме тук са подходящи за използване в кино и фото приложения. Ако мислите да използвате летяща камера в следващият си проект, има добри новини – технологиите извървяха дълъг път, за кратко време. Има модели на дронове на пазара, които са срам за термини като видео качество и стабилизация.
И сега лошите новини. Получавате това, за което плащате и ако искате да имате въздушна платформа за видео и снимки, която да улавя зашеметяващи кадри, трябва да сте готови да похарчите повече пари. Тъй като дроновете са скъпи предложения, трябва да направите добро проучване, преди да закупите такъв. Ние изпробвахме много от оборудваните модели на пазара, за да разберем, какво е важно да се гледа и кои са най-добрите модели.
Има и евтини дронове но вие трябва да търсите нещо от около $500, за да вземете добър модел, който лети стабилно и има хубава интегрирана камера.  DJI Phantom 3 Standard е нашият фаворит при бюджетните модели. Наистина, той не поддържа 4K видео, а само 2.7K видео, но то пък е по-добро от 1080p. Трудно ще се намерите дрон за по-малко пари, който да предлага качеството на видеото на Phantom 3 Standard.

Прочетете още: Време ли е за покупка на 3D принтер? Ултимативен наръчник

Дроновете, които ние ви представяме, са напълно оборудвани и готови за летене, след изваждането им от опаковката. В повечето случаи, ще имате нужда от собствено iOS или Android устройство, за да гледате в реално време, какво излъчва камерата, но ще ви представим и някои модели устройства,  които имат вграден Android таблет в дистанционното управление. Не сме се ровили под обвивката на истинските Pro модели, които изискват да вземете поялник в ръцете си и да инсталирате сами системата за контрол на полета, както и собственоръчно направен жироскопичен стабилизатор за SLR или DSLR камера.
Безопасност и регламенти  за дроновете
Всички представени тук модели, имат някои функции за безопасност. Дори Bebop 2, който не е построен за летене на дълги дистанции, включва GPS и автоматична функция „връщане у дома“. Ако прекъсне управляващият сигнал, или батерията се изтощи твърде много (повечето дронове летят само 20 мин с едно зареждане на батерията), вашият дрон ще се върне на земята в началната му точка на излитане.  
Все още има случки с дронове, които отлитат в неизвестна посока, в следствие на по-горните две ситуации и за тях се разказват ужасни истории по различните уеб дискусионни форуми. Разбира се, негативните преживявания са силно подсилени, тъй като безметежните полети и липсата на катастрофи, не могат да станат горещи теми.
Ако пребивавате на територията на САЩ, ще трябва да се съобразите с изискванията на FAA, защото в противен случай ви грозят глоби или затвор. Има забранени зони за полети, определени от Федералната авиационна администрация (FAA), така че  не стойте в близост до летище, без най-напред да сте уведомили, контролната кула за това. Даже и да се намирате в нищото, не издигайте дрона на повече от 400 фута (122 м.) височина. Повечето дронове, пристигат фабрично настроени да се подчиняват на тези изисквания.
Надпреварата и дроновете-играчки
Има редица продукти на пазара, които се продават като дронове, но не оговарят съвсем на тях. Дистанционно управлявани летателни апарати (самолети, хеликоптери) има от години. Но покрай голямата дрон вълна, има куадрокоптери, които по принцип винаги са се продавали като RC модели, но сега, те са тагнати като дронове.  Тези продукти не включват функционалности като  GPS стабилизация, връщане у дома и други автоматизирани режими на летене, именно които правят дрона, дрон.
Доминиращата роля на DJI
Понастоящем, моделите на  компанията DJI доминират в нашия избор и затова си има напълно основателни причини. Компанията в момента, е просто с няколко стъпки напред, спрямо конкуренцията и има продуктов каталог, съдържащ модели, покриващи различни ценови сегменти. Затова, техните модели заемат най-много позиции  в класацията ни на топ 10 от препоръчвани дронове. Те са направили големи подобрения  в тяхната серия Phantom 3 и продължават да я подобряват и усъвършенстват, като са добавили редица функции на Phantom 4. От DJI , са оптимизирали окончателно тази продуктова линия и съвсем очаквано, предлагат някои модели, (Phantom 3 Profesional и Phantom 3 Advanced), на близка цена до Phantom 4. 

Pro линията на DJI е доста вдъхновяваща и е втора генерация. Въпросните модели предлагат функционалност, далеч отвъд това, което получавате с Phantom, включваща поддръжка на „двоен оператор“ (един човек го управлява, а втори снима), сменяеми обективи и модули на камерата.

6 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Ревю"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Най-добрите дронове на 2017 г."    

абонамент за бюлетина