Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Microsoft лансира смесената реалност за Windows с два класа нови PC-та и Halo

Напоследък Microsoft се стреми да направи смесената реалност (MR) на Windows достъпна за масовите потребители и затова компанията и партньорите й ще предложат доста компютри на по-ниски цени.

29 август 2017
4577 прочитания
4 одобрения
0 неодобрения

Хардуерните партньори на Microsoft пускат на пазара около Коледа висок и нисък клас компютри за смесена реалност. Те ще бъдат показани за първи път на изложението IFA, което започва през тази седмица в Берлин, става ясно от изявление на компанията. Арсеналът на Microsoft за смесена реалност ще включва още VR игри на Steam и даже нещо от Halo. 

През тази година, Microsoft се фокусира върху изграждането на екосистемата си за смесена реалност. Вече беше обявено, че тя ще е част от ъпдейта на Windows 10, който се очаква през есента. 

Хардуерните партньори на компанията HP, Lenovo, Dell, и Acer работят по общ план, който предвижда да пуснат устройствата си за MR преди декември. Разбира се, важна е цената: устройството на Acer ще струва 299 долара, без контролерите и ще "издуха" HTC Vive и Oculus Rift. 

По време на инженерната си конференция през май, Acer обяви, че комплекта от очила и контролери ще струва около 333 евро (399 долара). 

Dell, обяви, че ще продава очилата си за смесена реалност Dell Visor на ценна от 350 евро, а контролерите – за 100 евро (без ДДС). Те разполагат с визьор, който се мести и има функционални бутони. Въпреки че всички устройства на Microsoft се свързват с комютъра чрез HDMI, те могат да засичат движение в пространството, без сензори.

Цените, пък, на настолните машини с възможности за смесена реалност започват от окол 417 евро (499 долара). Все оче чакаме партньорите на Microsoft да разкрият повече подробности относно спецификациите им. Това, което се знае на този етап е, че ще има два класа. 

PC-тата под Windows за MR, с интегрирани графики, ще зарежда до 60 кадъра в секунда, докато Ultra PC-тата с дискретни графики, ще могат да заредят до 90 кадъра в секунда. 

Когато ползвате приложения за смесена или виртуална реалност, движенията са истинско предизвикателство. Гарантираните 60 кадъра в секунда са приемливи за някои приложения, но само ако не движите главата си много бързо. За най-доброто преживяване , ви трябва Ultra PC. А Очакванията са, че специално конструираните компютри за смесена реалност, ще засилят интереса на потребителите. 

Microsoft даде насоки на партньорите си, които разработват съдържание

Компанията пусна едни от най-популярните приложения за MR, сред които Dreams of Dali, SuperHot VR и GoPro 360-градусовите видеа и обяви, че с очилата за смесена реалност, ще поддържат игрите на Steam, но не даде подробности. 

Беше публикуван и график на разработчиците, които ще пускат приложения за смесена реалност. Повечето или вече са публикували такива за VR, или само за Windows.

Сред тях, е 343 Industries, разработчиците на серия от игри за Halo. Microsoft обещаха, че ще има Halo изживяване, но на този етап, не дават повече подробности.

Алекс Кипман, човекът от техническия екип на Microsoft, който преди две години работеше по пускането на HoloLens, нарече разкритото одсега „намек за това, което можете да очаквате по празниците“. В социалните медии той написа дълъг пост, в който казва: „Започваме проекта сега и сме много щастливи, че ще работим инженери и разработчици от световна класа“.

4 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Microsoft лансира смесената реалност за Windows с два класа нови PC-та и Halo"    

абонамент за бюлетина