Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

10 от най-странните джаджи на пазара

04 ноември 2017
6695 прочитания
8 одобрения
2 неодобрения

Всеки ден се появява някаква нова джаджа, която твърди, че ще направи живота ни по-лесен. Много от тези джаджи са лесен източник на скептицизъм, а други наистина си струва да се закупят. Сами ще прецените към коя категория спадат 10-те джаджи по-долу, но едно е сигурно – това са едни от най-странните устройства на пазара.

 

Quirky Egg Minder

Quirky Egg Minder дава отговор на въпроса, който е по-стар от самото време: "Защо не мога да си свържа отделението за яйца в хладилника с интернет?". Тази джаджа може да се синква със смартфона и да изпраща известия, когато сте на прага да останете без читаво яйце. LED светлинки показват кога някое от 14-те яйца наближава срока си на годност.

Прочетете още: Everysight представи очила с добавена реалност за велосипедисти

 

Hatch Baby Smart Changing Pad

И за бебета има джаджи, да. Ако поставите дребосъка върху Hatch Baby Smart Changing Pad, ще можете да следите теглото му, кога и през колко време му се сменят памперсите, хранене и прочее информция, която директно отива в специално приложение за смартфони. Ако е необходимо, лесно и бързо бихте могли да споделите данните с педиатър.

Устройството би могло да е доста полезно, ако детето има някакви алергии и постоянно трябва да му се следят редица показатели. Затова и в случая приложението върши доста от полезната част, тъй като събира, категоризира и анализира информацията.

 

Onvi Prophix

Onvi Prophix не е единствената умна четка за зъби, но вероятно е най-странната от всичките. Разбира се, че се свързва към телефона, но използва и приложение, за да показва снимки и видео на живо от вътрешността на устата ви. Това прави благодарение на 10-мегапикселова камера вградена в самата четка. Ако имате сериозни дентални проблеми или сте любопитни да надникнете и до най-недостъпните части на устата си, Onvi Prophix е за вас. За всички други, огледалото в банята би свършило подобна работа.

 

Flosstime

И докато сме на темата за денталната хигиена, представяме ви Flosstime. Flosstime е интелигентен диспенсър за зъбен конец, които се лепва върху огледалото в банята и изпуска 45 см конец, когато бъде докоснат. Идеята е да ви създаде навик да си чистите редовно зъбите с конец. Ако не друго, Flosstime е приятелски настроен към децата, тъй като се продава с различни сладурски покрития за предната част на устройството.

 

HapiFork

Не е за вярване, но да, вече има и умни вилици. HapiFork е Bluetooth-свързано устройство, което вибрира когато усети, че започвате да се храните прекалено бързо. Колкото и странно да звучи, идеята е да реши доста често срещания проблем с лакомото поглъщане на храна, което води до редица усложнения впоследствие.

 

Oombrella

Всеки от нас е забравял чадър някъде, затова и вероятно мнозина ще харесат идеята за свързан с интернет чадър, който да изпраща локацията си към телефон. Oombrella е точно такъв чадър, който дори може да изпраща известия за времето, макар че съществуват доста такива приложения и в App Store, и в Google Play.

 

Furbo

На пазара се намират доста умни камери за наблюдение на домашните любимци, но Furbo е нещо повече от камера, тъй като може буквално да изстрелва лакомства по команда от смартфона. Има говорители и микрофон, така че можете да говорите на животинката, а и тя да ви отвръща. Възможно е да настроите джаджата да праща известия когато чуе лаене. На практика това е като популярната Nest Cam, но е за кучета. И явно хората искат подобно устройство след като Furbo събра половин милион долара през Indiegogo кампания.

 

Bruno

Kaкто и да се опитваме да го опишем, Bruno си е кошче за боклук. Но е интелигентно, нали разбирате? Освен, че се отваря автоматично и има филтър за въздуха, това кошче е със смукателна мощност в основата си и само почиства паднали трохи, косми и прах около себе си. Е, има батерия, която трябва да се зарежда веднъж на 3-4 седмици, а и работи със специални торбички, но искате умно кошче за боклук, нали?

 

Hushme Voice Mask

HushMe е меко казано "странно" устройство, само погледнете човека от снимката по-долу. Всички се сблъскваме почти ежедневно с хора, които говорят прекалено високо по телефона – няма значение дали е на автобусната спирка, в кафенето, в парка или на улицата, винаги е дразнещо. HushMe е насочен именно към тези хора, но по-доста неконвенционален и откровено неудобен начин. Устройството се състои от чифт слушалки свързани към подплатена маска, която трябва да покрива устата на говорещия. Не изглежда като моден аксесоар, но със сигурност е хай-тек вариант на маската на Бейн.

 

Kérastase Hair Coach

Четири компании – L’Oréal, Nokia, Withings и Kérastase (занимават се с всякакъв тип луксозни аксесоари за коса) са работили по следващата странна джаджа в списъка, а именно... четка за коса! Не каква да е четка за коса, а такава с връзка към интернет, акселерометър, жироскоп и с микрофон, който слуша звука от вчесването на косата. След сресване, четката изпраща данните към мобилно приложение с цел потребителите да не увреждат косата си. Оттам, приложението може да ви каже доколко косата ви е увредена, дали е прекалено суха или мазна, дали има нужда от подхранване, доколко е устойчива на атмосферни ефекти и прочее.

8 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"10 от най-странните джаджи на пазара"    

абонамент за бюлетина