Вече няма да имате нужда от допълнителен софтуер, за да разберете кое е онова парче, загнездило се в главата ви. Google най-сетне даде на своя Assistant възможността да се съревновава с Shazam в разпознаването на аудио. Следващия път, когато чуете приятна песен, можете просто да попитате "What's this song?". Assistant ще отговори с име на изпълнителя и песента, дата на дебют и линкове към Search, YouTube и Play, за да ви улесни, ако искате да си свалите парчето или да го чуете отново.

Assistant също ще включи опцията "What's this song" във възможните опции за гласови запитвания, които се извеждат към потребителите, ако имате активирани гласови команди като предпочитан начин за търсене. Google дебютира с подобна функционалност в Pixel 2 телефоните си, които търсят песни в база от 10 000 популярни записа. При Pixel устройствата това става локално, но за всички останали, които ще ползват Assistant, трябва и интернет свързаност. 

В момента новата функционалност е налична само в САЩ, но се очаква постепенно тя да се появи и в останалата част на света. В България Assistant отговаря "Все още не мога да идентифицирам песни" на горния въпрос.