Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

BlizzCon 2017 – обзор и трейлъри

08 ноември 2017
7637 прочитания
6 одобрения
0 неодобрения

На 3-ти и 4-ти ноември в изложбения център на Анахайм, Калифорния, се проведе 11-тото издание на BlizzCon – мястото, където не само се събират най-ревностните фенове на Blizzard, но и мястото където научаваме всичко ново свързано с компанията.

Отдавна BlizzCon не е ориентиран около един голям анонс. С изключение на Diablo и StarCraft (всъщност, тук единственото ново беше, че StarCraft II: Wings of Liberty става изцяло безплатен, което реално не би трябвало да интересува истинските фенове), останалите франчайзи на компанията получиха доволно количество нови анонси. Нека проследвим в следващите редове, кои бяха те...

 

Прочетете още: Горещи гейминг заглавия за студени месеци

 

World of Warcraft Classic

Какво всъщност, е World of Warcraft Classic? Това е суровият WoW, онзи който дойде на европейските сървъри през праисторическата 2005-та година (11-ти февруари, ако трябва да сме съвсем точни). Изглежда много хора таят носталгия по старото време и старата версия на WoW ("Vanilla WoW", както феновете го наричат), непокътната от последвалите шест експанжъна.

Затова и Blizzard по-рано тази година се разправиха с неофициалните Vanilla WoW сървъри Nostalrius и Elysium. Уви, тъй като работата по World of Warcraft Classic е стартирала в началото на 2017-та, все още не е ясно какво точно ще представлява. Две неща са ясни – ще запази геймплея, механиките и всичките странности на ММО-то от периода 2005-та – 2007-ма (когато се появи първият експанжън The Burning Crusade) и няма да изглежда по онзи вехт начин.

Оттам насетне, въпросителните са прекалено много. Включително, болшинството набързо реши, че World of Warcraft Classic ще е просто нов сървър в World of Warcraft, но това не е сигурно. Не е сигурно и че няма да се наложи да се плаща символична сума за достъп до World of Warcraft Classic. Да, ще трябва да почакаме известно време, за да видим какво точно ще представлява този проект.

World of Warcraft

Battle for Azeroth е името на седмият експанжън. По-важните новости в него са следните:

- Нов континент за Alliance – Kul Tiras.

- Нов континент за Horde – Zandalar.

- Прагът на нивата се качва от 110 на 120.

- Общо 6 нови подраси, по 3 за всяка фракция. Алианса ще получи Void Elves, Lightforged Draenei и Dark Iron Dwarves. А ордата - Highmountain Tauren, Nightborne и Zandalari Trolls.

- Teldrassil е опожарен от ордатата, а експанжъна започва с битката за Lordaeron.

- Този път историята ще се разказва под формата на военна кампания, която ще ни отведе на континента на противника при достигането на 120-то ниво.

- Нов артефакт – Heart of Azeroth – огърлица, която ще използва ресурса Azerite, за да се захранва; ще предоставя три допълнителни слота за броня.

- Островни експедиции – сценарии за до трима играчи, при които ще попадаме на острови пълни с гадове за убиване и разбира се, съкровища.

- Warfronts – рейдове за до 20 човека, силно инспирирани от стратегията Warcraft. За разлика от класическите рейдове, които са базирани около босове, тези ще са 20 играча срещу цяла армия от врагове.

- Правилата за PVP/PVE сървъри отпадат. Тази роля ще е въпрос на избор и ще може да се включва и изключва.

- Battle for Azeroth ще стартира с общо 10 нови инстанции.

- Azshara ще е част от историята, но не знаем дали ще е предпоставка за следващия експанжън или ще е с второстепенна роля/значение.

- Летенето ще се отключва подобно на летенето в Legion.

- С новия експанжън ще дойдат нови и различни начини за персонализиране на героите, но още не е ясно какви точно.

 

Overwatch

Около новият франчайз на Blizzard имаше какво да се види и чуе. Новините не бяха свързани с продължение, експанжън или сингълплейър компонент; все пак Overwatch се появи преди година и половина, а Вихрушката не е позната като най-бързата компания в това отношение. И така:

- Blizzardworld Map – нова карта, хибрид между assault/payload, която включва сегменти от другите игри на Blizzard. Ще бъде на PTR съвсем скоро, а на официалните сървъри в началото на следващата година.

- Нов поддържащ герой – Moira. Това е 26-ят герой в Overwatch и петият след пускането на играта.

- Нов Origin Story Cinematic, този път посветен на Reinhardt.

- Близо дузина нови скина ще бъдат добавени до края на годината, като някой от тях са Immortal Orisa, Magni Bronzebeard Torbjorn, Nova Widowmaker, Blackhand Doomfist и Barbarian Zarya.

- Blizzard смятат да продължат да разказват историята чрез синематици подобни на Reinhardt, но и чрез комикси и книги.

Hearthstone

В шеги и закачки, card-battle играта на Blizzard се превърна в една от най-важните им дойни крави, която редовно получава експанжъни и постоянно се разраства. Какво ново за Hearthstone на BlizzCon 2017?

- Kobolds and Catacombs е името на новият експанжън! Ще се появи през декември и ще предложи 135 нови карти.

- Dungeon Run е името на новият сингълплейър режим, който ще е напълно безплатен за всички. Целта ще е да бъдат побеждавани босове за епични награди и нови карти, но при загуба дека се захвърля и т. нар. Dungeon Run започва отначало.

- Marin the Fox е нова карта, която ще получи всеки, който се логне в Hearthstone до края на настоящата седмица. Картата ще е златна, ако сте присъствали на BlizzCon или сте закупили виртуалният билет за събитието.

- Скоро арената ще получи нови ексклузивни карти, но за това ще чуем повече след появата на експанжъна Kobolds and Catacombs.

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm не успя да детронира DOTA, нито League of Legends, но Blizzard не се отказват от своята MOBA и заявиха, че играта се цели към малка, но отдадена аудитория. А какво ново?

- Синематика Dragons of the Nexus демонстрира двата нови героя – Hanzo от Overwatch и Alexstraza от World of Warcraft. И двата героя ще се появят до края на годината.

- През 2018-та играта ще получи редица подобрения и нововъведения, сред които нова камера, Blizzard Voice Chat, нова логика зад стелт героите, мачмейкинг базиран на представянето на играчите в предходните двубои и др.

6 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Репортажи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"BlizzCon 2017 – обзор и трейлъри"    

абонамент за бюлетина