Playstation App

Ако някога сте използвали Playstation мобилното приложение, сигурно сте наясно колко бъгаво и недоработено беше то от момента на дебюта си. Дори като оставим настрана ретро външния вид, функционалностите не бяха особено полезни на никого. Най-сетне обаче Sony пусна изцяло подобрена версия на своя Playstation App за Android и iOS, която не само вкарва приложението в 21-и век, но заема доста функционалности от социалните мрежи.

Playstation App използва "какво е новото" лента, в която показва дейностите на всички ваши приятели, като окуражава коментарите и споделянето. Сред новите функции на приложението са бързото получаване на Playstation Store кодове, проверка на Playstation Plus промоции. Sony обаче са се отказали от две ключови функционалности - потребителите не могат да достъпват Live From Playstation - за тази цел, ще трябва да използват конзолите или да търсят стриймове в Twitch. Second Screen функцията (която позволява да ползвате екрана на смартфона за различни задачи) също отсъства - тя вече е отделно приложение.

Sony обещава още подобрения - като например пазаруване в PS Store директно от приложението - в момента използването на бутона Store води до страница на магазина, която се отваря в браузър.