Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Къде изчезват приложенията на iPhone и iPad?

Понякога приложенията на iPhone и iPad могат да изчезнат. Ето как да се разбере каква е причината за това и как да бъдат възстановени отново.

22 ноември 2017
9650 прочитания
0 одобрения
0 неодобрения

Къде изчезват приложенията на iPhone и iPad?

Едно от най-важните предимства на операционната програма iOS е възможността за използване на широко разнообразие и качество на приложения с iPhone или iPad. А за потребителите може да бъде голям шок, когато някое от приложенията се загуби. Ето как да се разбере каква е причината за тяхното изчезване и как да бъдат възстановени отново.

Приложенията може би са преместени по грешка

Прочетете още: Apple пуска фикс за екрана на iPhone X

На първо място е добра идея да се провери дали потребителят или някой с достъп до неговото устройство, просто не е преместил приложението на друг екран или в друга папка. Бърз начин да се провери дали приложението все още е в системата, е да се използва опцията за търсене. Когато се плъзне надолу на началния екран, най-отгоре на страницата ще се появи полето за търсене. След като се напише името на въпросното приложение, ще излезе списък с всичко, което съвпада и което е инсталирано на устройството.

Ако приложението е в папка, то името на папката ще се покаже вдясно от изредените приложения.

Съвместими ли са приложенията със съответната версия на iOS?

С излизането на всяка нова версия на iOS непременно има някои приложения, които не са съвместими с нея. Това обикновено са онези, създадени от по-малки разработчици, които отдавна са престанали да ги актуализират. Така че при ъпдейт на телефона с iOS 11 това означава, че редица приложения няма повече да се появяват или работят на съответното устройство.

Обратният вариант също се среща: потребителите на по-стари модели iPhone и iPad могат да установят, че приложенията вече не работят. Причината за това е, че техните устройства са несъвместими с по-новите версии на операционната система, а приложенията са били актуализирани и сега изискват последната версия на софтуера, за да функционират.

За съжаление няма начин този проблем да се разреши, тъй като Apple не позволява предишни версии на iOS или приложенията да бъдат инсталирани на устройствата. Вариантите са два: да се заменят приложенията или да се купи нов iPhone или iPad, което не е особено изгодно от финансова гледна точка.

Добрата новина е, че има много приложения за iOS, така че би трябвало лесно да се намери подходяща алтернатива.

iOS 11 трие приложенията автоматично

iOS 11 трие приложенията автоматично

Една от най-новите опции, представени в iOS 11, е възможността устройството автоматично да изтрие всяко приложение, което не е използвано от дълго време. Идеята е да се освободи ценно място, което тези програми може би заемат. Често обаче това е шок за потребителите.

За да се провери дали опцията е включена, трябва да се отиде в Settings > General > iPhone Storage, а след това трябва да се провери дали функцията Offload Unused Apps е активирана.

Ако е такъв случаят, потребителите не трябва да се притесняват, тъй като всяко приложение, което преди е било купено или свалено, все още ще бъде налично в App Store. Макар че трябва да се има предвид, че с новия лейоут е малко по-трудно да се открият изтеглените преди приложения.

Приложенията може би са скрити, а не изтрити

На последно място трябва да се провери дали опцията Restrictions е активирана на съответното устройство, тъй като тя може да скрие някои приложения.

Това може отново да се провери в настройките, като се избере General, а оттам Restrictions. Ако трябва да се въведе парола, то това означава, че някой вече е активирал тази функция за сигурност. Тогава трябва да се потърси кой я е въвел, тъй като той трябва да предостави код за деактивирането й.

След като потребителят получи достъп, трябва да провери дали няма действаща забрана за някое приложение. За да се деактивира опцията, тя трябва да се изключи или да се избере Disable Restrictions в най-горната част на екрана и изцяло да се премахнат настройките за сигурността. Тогава приложенията трябва да се появят отново.

0 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Полезни съвети"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Къде изчезват приложенията на iPhone и iPad?"    

абонамент за бюлетина