Android Wear ще получи изпитаната терапия на Google с ребрандирането. Потребители, запознати с последната версия за разработчици на Android P, са забелязали, че компанията назовава операционната система "Wear OS", а също така е променила логото от старото, подобно на часовик, към ново - стилизирана буква W. Всичко това предполага, че промяната ще се случи - най-вероятно по времето, когато Android P официално бъде представена.

За момента няма позиция от Google, но е логично да предположим, че компанията иска да разграничи операционната система от Android - тъй като тя самата няма да бъде ограничена само до Android устройства. Дори в момента потрбителите могат да използват Android Wear умни часовници в комбинация с iOS телефони например.

Ходът на Google отбелязва и една друга тенденция - по последни оценки на IDC, Android Wear почти не присъства сред топ 5 производителите на носими джаджи през последната четвърт на 2017-а. Дори Huawei достигна петото място благодарение на фитнес гривните си, които използват собствен софтуер, за разлика от часовниците с Android Wear. Промяната на името може да накара повече хора да опитат операционната система и да даде нов и свеж старт на Google при умните джаджи за носене.