Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Logitech съветва: Как да си изберем уеб камера и как да я използваме

Инсталирането и използването на уеб камера не е сложно, но трябва да знаете някои основни неща. Не се тревожете. Докато прочетете тези кратки инструкции, ще знаете всичко необходимо за това как да провеждате качествени видеоразговори.

25 април 2008
40825 прочитания
81 одобрения
14 неодобрения
Страница 1 от 3

Как да изберете подходящата уеб камера
Уеб камерите претърпяха голяма еволюция от първата си поява преди повече от десет години. Когато сте изправени пред толкова голям избор е сериозно предизвикателство да установите коя е най-подходящата уеб камера за вас. Мегапиксели, HD... какво означават тези думи? И наистина ли имате нужда от всичко това?
Според повечето хора, най-важните показатели за една уеб камера са образът и качеството на звука.
Като цяло, уеб камерите с по-добро изпълнение, например тези с прецизни обективи и усъвършенстван софтуер, който неутрализира ехото и шума, са по-скъпи и дават по-добро преживяване. За да ви помогнем да изберете подходяща уеб камера, най-напред ще ви запознаем с обичайните ключови думи:Мегапиксели:
Този термин означава 1 милион пиксела или броят на точките в едно цифрово изображение. Обикновено повече мегапиксели означават, че уеб камерата ще пресъздава образи – снимки и видео клипове – с по-добра резолюция или контраст. Въпреки това обаче е много важно да знаете, че мегапикселите сами по себе си не са достатъчни за един добър високо качествен образ. Останалите характеристики на уеб камерата като обектива и механизма на фокусиране също играят съществена роля.

High
-Definition (HD) видео: HD означава видео система, която е по-съвършена от стандартната. Много уеб камери вече имат HD, но това обикновено означава, че могат да пресъздават образи и да ги записват с HD видео на съответното място и компютър, а не да разпространяват HD видео по интернет. Това е така, защото интернет връзката в повечето случаи не e достатъчно добра, за да пренася с необходимата скорост всички данни, които HD изисква.Видео конферентен разговор/
видео разговор: Видео разговорът представлява разговор между двама участници на различни места, които ползват интернет връзка, за да пренасят аудио и видео данни. Видео конферентният разговор е същото нещо, само че с повече от двама участници.
Повечето уеб камери имат вграден микрофон. Ако нямат, може би ще ви се наложи да си купите допълнително слушалки с микрофон, в противен случай няма да можете да разговаряте с останалите участници.

IM
или InstantMessaging: Уеб камерите използват софтуерно приложение, наречено IM, с което можете да провеждате видео разговори. С IM приложенията като Skype и WindowsLiveMessengerIM приложение. Другият участник във видео разговора трябва да ползва същото IMSkype, вашият приятел или колега също трябва да ползва Skype.

VoIP
: VoiceoverInternetProtocol – нарича се също така VoIP, IP телефония, интернет телефония, броудбанд телефония и VoiceoverBroadband – това е означение за гласовите разговори през интернет или друга IP-базирана мрежа. VoIP придоби голяма популярност заради ценовата ефективност за потребителите в сравнение с традиционните телефонни мрежи. VoIP услугите като цяло се предлагат от Video messaging приложенията като Skype безплатно или на доста ниска цена.
81 одобрения
14 неодобрения
Още от рубрика "Полезни съвети"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Logitech
18:21, 25 април 2008
Teksta e edno kum edno prekopiran ot oficialnia press material predostaven ot Logitech! Sramota! Pone da go biaha prerazkazli malko!!!
1
одобрения: 0
Biskata
08:26, 26 април 2008
В отговор на предния.
Смея да кажа, че всички български сайтове, които предлагат новини превеждат оригинални такива, за да стават достъпни и за нас българите, особено такива, които не знаят английски език. Така че не мисля, че това е "срамота". Бих казал, че това, че пишеш на български език с латински букви е срамота.
2
одобрения: 1
Logitech
22:00, 26 април 2008
ОК. Съгласен съм с теб, но текстът в оригинал е на български език
3
одобрения: 0
PC World
11:08, 27 април 2008
Драги "Logitech",
когато един прес-релиз е написан добре, той няма нужда от особена редакция. Вие знаете много добре, че прес-релизът си е информация, изпратена от компания или институция и редактирането му се налага само ако е неразбираем за читателите. Статията е хубава и ми се стори полезна, затова изрично е в заглавието съм сложил "Logitech съветва". Би било некоректно ако я я пусна от свое име.
От друга страна, щом знаете как изглежда прес-релизът, значи също сте журналист от друга медия (тази информация се изпраща само на журналисти и партньори на компанията). Не мисля, че е етично да говорите негативно "в ефир" срещу колегите си от другите издания без основателна причина - така няма да привлечете повече читатели към собственото си издание. В България няма глупави читатели, затова ние оставяме те да преценят дали дадена статия (или издание като цяло) им харесва или не. Именно поради тази причина сме поставили отдолу формата за коментари и бутоните за гласуване.
Ние от ICT медия и PC World България в частност не можем да си позволим подобни коментари по страниците на другите издания. С голяма част от журналистите и редакторите на конкурентни издания (със сигурност и с вас) се виждаме всеки ден по пресконференции, обменяме информация и поддържаме приятелски отношения. Би било грозно да говорим след това зад гърба им.

Виолин Такев
PC World България
4
одобрения: 0
Logitech
08:31, 28 април 2008
Г-н Такев, тъй като не съм журналист, това което казвате не ме засяга. Аз съм читател, който се възмущава от факта, че вместо, журналистите от вашата медия да проявят малко креативност и творчество, те избират най-лесното - да копират един готов текст. Това за мен, като читател, въобще не е журналистика. За мен си е чисто копиране.
5
одобрения: 0
Realist
18:46, 29 април 2008
Точно така!Стига с тая латиница и англоезичество!Срам за историята ни!Да не бъдем крайни в приемането на чуждите езици и писмености!Камъкът тежи на мястото си!
6
одобрения: 0
lenser
09:43, 30 април 2008
Тъпо... не пише нищо за кадри в секунда, нищо за флуктоации и шумове в сигнала... така и не става ясно как да си избереш камерата. Може би трябва да търсим на опаковката "The best web cam" ;-)

Тази статия е бла-бла-бла. Само ми загуби времето.

Пък за IM - най-добре Brosix.
7
одобрения: 0
kionai
11:34, 03 май 2008
Единствената информация,която получих,бе благодарение на г-н Такев.Всичко,написано от останалите,беше наистина бла-бла-бла.
8
одобрения: 0
ExUn
15:45, 08 май 2008
Интересуват ме подобни информации и понеже с английския съм на вие се радвам, че има някои който ги превежда за мен и за такива като мен. Наистина непише как дда си избереш камера но това са пуснали от логитек
9
одобрения: 0
alstaba
08:15, 10 май 2008
Информацията винаги е хубаво нещо , но е добре и да знаеш как да я използваш. Лично аз бих предпочел в края на статията да са предложени няколко модела камери от различните класове , които ги има на нашия пазар
10
одобрения: 0
Paolo Gemini
17:04, 12 май 2008
Да попитам нещо... Дали някои модели камери на гореспоменатата марка е съвместима с МакОСХ-в.10.5.2 (Леопард) - говоря за Apple, а не за PC(ХАКинтош)? Чувал съм от познати, които използуват тези продукти, че работят под в.10.4 (Тайгър) на споменатата от мен ОС.
11
одобрения: 0
djuli
16:09, 14 май 2008
kak moje da si instalirame kamera 4rez internet marka logitech
12
одобрения: 0
Анонимен
12:25, 11 ноември 2008
13
одобрения: 0
Nikita
19:43, 26 февруари 2010
Как да инсталирам уеб камера-Logitech?С драйвер или нещо друго?Мерси
14
одобрения: 0
eenk
17:00, 15 ноември 2011
нещо не мога да отида на 2ра и 3та страница
15
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Logitech съветва: Как да си изберем уеб камера и как да я използваме"    

абонамент за бюлетина