“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

»збор между най-енергийноефективните лаптопи

23 юли 2007
2701 прочитани€
0 одобрени€
0 неодобрени€

EPA съобщава оценката си, че в идните пет години подобрената спецификаци€ „Energy Star” ще спести на бизнеса и потребителите в —јў 1,8 млрд. долара от енергийните им разходи и ще намали отдел€нето на парникови газове с количество, равн€ващо се на отдел€ното от 2,7 млн. коли.

 

 омпютърната спецификаци€ „Energy Star”, създадена да подпомага спас€ването на природата и спест€ването парите на потребителите е въведена за първи път през 1992 година. —ега в четвъртото й издание, спецификаци€та е с разширен обсег, за да бъдат включени в не€ по-широк спектър компютърни употреби. —поред EPA само най-високо енергийно ефективните компютърни продукти ще бъдат квалифицирани с новата спецификаци€.

 

ѕо обновлението на спецификаци€та е работено в продължение на последните две години. „Energy Star” е еволюирала в международна платформа, използва се от ≈вропейски€ съюз,  анада и много азиатски държави.

 

≈дна от големите промени в „Energy Star 4” е, че новоквалифицираните компютри тр€бва да имат по-високо енергийно ефективно електрозахранване.

 

ѕродуктите, квалифицирани по нови€ стандарт са обозначени с лого Energy Star. —пецификаци€та сега изисква компаниите да показват логото върху продукта, пакетиращите и другите свързани с него материали, като напр. продуктовата документаци€.

 

— въвеждането на стандарта 122 модела настолни и преносими компютри се сертифицирани по него. ƒруги модели в момента са в процес на изпитани€.

 

102 от 122 модела, сертифицирани до момента са лаптопи. √олемите имена сред производителите им са Dell, Gateway, Lenovo, Acer, Toshiba и Hewlett-Packard. Dell, Gateway и HP са със сертифицирани и настолни компютри.

 

EPA очаква 25% от компютърните продукти или по-малко да бъдат квалифицирани с новата спецификаци€ Energy Star – значително по-малко от 98%, сертифицирани по предшестващи€ стандарт.

 

ѕроизводителите на компютри имат важна причина да отдел€т гол€мо внимание на новата спецификаци€ за енергийна ефективност – налице е гол€мо търсене на високо енергийно ефективни компютри както за лични, така и за корпоративни нужди. ≈вропейски€т съюз през този месец въведе изискване правителствените поръчки да отговар€т на стандарта.

 

Ќовата спецификаци€ Energy Star се въвежда на два етапа. ¬ петък бе стартиран първи€ етап, в процес на разработване е втори€т.

 

ѕървата фаза е концентрирана върху режима, в който компютрите бездействат и не извършват работа. —ега агенци€та е съсредоточена върху режима на работа на компютъра, което е втори€т етап.

 

≈дно от преп€тстви€та е създаването на тест за режима на работа, а именно, когато компютърът активно обработва информаци€.

 

¬тори€т етап от дефинирането на спецификаци€та включва и разшир€ването й с конзолите за игри.

 

EPA е достигнала да производителите на конзоли за игри в първи€ етап на спецификаци€та, но интересът на производителите към не€ все още е слаб поради това, че гол€ма част от продуктите им не отговар€т на стандарта. «аинтересовани са обаче от създаването на спецификаци€ за конзолите и израз€ват готовност да сътрудничат в разработването й.

 

 

Ћинк към квалифицираните продукти

0 одобрени€
0 неодобрени€
ќще от рубрика "–ъководства и наръчници"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»збор между най-енергийноефективните лаптопи"    

абонамент за бюлетина