Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

D-Link се фокусира върху решения за видеонаблюдение, LTE и умен дом

5977 прочитания

Представените по време на Mobile World Congress 2016 (MWC) технологични новости бяха толкова много, че и за самите изложители е трудно да фокусират трайно вниманието върху своите разработки. Затова в мениджърите на D-Link решават, че си заслужва да направят и бърз “след изложбен тур” в регионите, за които отговарят. Точно от един такъв научаваме, че въпросната компания ще постави основен фокус върху решенията за видеонаблюдение, LTE и умен дом, макар и без да пренебрегва традиционно силните продуктови сегменти, каквито са например домашните Wi-Fi рутери от базов и среден клас. Това разказаха днес пред журналисти Томас фон Барос, вицепрезидент на D-Link за региона на Централна и Източна Европа, и Огнян Данчев, регионален мениджър на компанията за България и Румъния.

D-Link Smart Home devices

Според Томас фон Барос специалистите, D-Link се радва на “добър растеж” в нашата страна, като напоследък особено силен е ръстът за компанията на телеком пазара, благодарение на засиленото сътрудничество с операторите, особено в сегмента на LTE устройствата и комуникационните решения.

От гледна точка на потребителите интересни продукти също няма да липсват, обещават още от компанията, която през последните години е особено посветена на Smart Home разработките си. А там освен познатите и, разбира се, подобрени серии mydlink Home и Cloud, производителят е подготвил също нови устройства за домашна автоматизация и за видео наблюдение, които обещават да направят живота ни по-лесен и по-безопасен.

D-Link Wireless AC “wide eye” HD видеокамери

Ако трябва да споменем конкретни продукти, то няма как да пропуснем например първите в света (по-думите на компанията) 180-градусови Wireless AC “wide eye” HD видеокамери, които елиминират нуждата от “pan & tilt” функционалност, т.е. от движещи се камери, и осигуряват значително по-добър образ в сравнение с т.нар. “fish eye” устройства, например.

D-Link EXO router

Няма да ни липсват и интересни безжични рутери, където във високия клас ще доминират отличаващите се с доста зрелищен дизайн Wi-Fi устройства от серията EXO (които ще се предлагат у нас на цени до към 300 лв.) и мощните Wireless AC трибандови топ рутери от фамилията ULTRA (на снимката долу), каквито са моделите DIR-890L/R  и DIR-895L/R (с цени от около 500 лв).

D-Link ULTRA router

Разбира се, всичко това не означава, че компанията няма да продължи да инвестира и в по-традиционните сегменти като този на рутерите от базов и среден клас, отбелязаха още представителите на D-Link. За този пазара производителят е приготвил обширен набор от рутери, екстендери и други безжични устройства за всякакви бюджети – на цени от 35 до 199 лв.

(01 март 2016)
абонамент за бюлетина