Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Търсите детегледачка? Можете да я заместите и с часовника MyKi

8327 прочитания

Всеки родител е по-спокоен, когато знае къде е детето му и какво прави. Разбира се, в днешния свят на мобилни телефони от всякакъв роди и калибър това по принцип не е трудно. Но този вариант си има и неудобства, някои, от които произлизат от безгрижното отношение на невръстните потребители към модерната техника. Значително по-малко обаче са тези неудобства, когато имаме на разположение нещо, което е евтино, издръжливо, лесно за употреба и едновременно с това осигурява надеждна връзка между детето и родителя.

MyKi детски часовник


Именно такова устройство започва да предлага Мтел, съобщават от телеком оператора. Става въпрос за модерния GSM/GPS часовник MyKi, който дава възможност на родителите да са в постоянен контакт с децата им и в реално време да се информират за точното им местоположение. Часовникът e предназначен за деца на възраст от 4 до 10 години и работи с вградена SIM карта. Може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван през специалното мобилно приложение MyKi Watch.

Устройството дава възможност на децата да получават и правят обаждания, както и да изпращат гласови и да приемат текстови съобщения. Това става посредством удобни бързи бутони за набиране, чрез които детето може само за секунди да се свърже със своите родители. MyKi разполага и със SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител или роднина при спешен случай.

Високотехнологичният часовник има още аларми за събуждане, крачкомер, проследява приетите и изразходвани калории, продължителността на съня и дава възможност за настройка на разговори само с ограничен брой номера.

MyKi детски часовник

Сериозно предимство за родителите е също, че те могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. При напускането на тези зони часовникът алармира за това. Мобилното приложение пък може да проследява движението на детето, като изготвя карта за последните 30 дни. 

Устройството може да бъде купено от магазините на Мтел за 29 лева в брой при сключване на двугодишен абонамент, информират от оператора. Тарифният план, с който се предлага часовникът, е с месечна такса от 6,99 лева и включва 50 национални мобилни минути и неограничени разговори към един Мтел номер. Клиентите могат да вземат часовника и на изплащане срещу 1,50 лева на месец.

(12 май 2016)
абонамент за бюлетина