Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Никога повече изгубени домашни любимци – скоро идва MyKi Pets

7443 прочитания

Немалко хора са привързани към домашните си любимци почти толкова, колкото и към децата си и със сигурност ще се зарадват да разберат, че скоро могат да сложат край на част от своите притеснения за питомците – тези, свързани с евентуалното им загубване в недотам дружелюбната градска среда. Решението на този проблем идва под формата на MyKi Pets - първият български тракер за домашни любимци, представен пред широката публика по време на тазгодишното изложение за потребителска електроника IFA 2016 в Берлин. Според официалната информация от неговите създатели от Allterco Robotics продажбите на модерното носимо устройство ще стартират в началото на октомври.

MyKi Pets

Целта на MyKi Pets е да помага на стопаните да открият изгубените си кучета, котки и други животни възможно най-бързо, отбелязват представителите на компанията. Устройството се отличава с компактни размери (40мм/35мм/15мм) и практичен дизайн, които го правят подходящо както за малки, така и за големи домашни любимци. Теглото от само 28 грама пък правят джаджата най-лекият тракер от всички налични на световния пазар.

Подобно на детския часовник MyKi Watch, представен преди няколко месеца, тракерът за домашни любимци работи със SIM карта и позволява на стопаните да засичат къде се намира техният любимец чрез GSM сигнала на мобилните клетки, GPS сигналите от сателити и Wi-Fi мрежите. По такъв начин собственикът на домашния любимец може да получава информация за местонахождението му по всяко време директно на телефона. Това става през специално разработеното мобилно приложение MyKi Pets. Както при детския часовник на компанията, така и при MyKi Pets може да бъдат задавани зони на сигурност - ако домашният любимец напусне тези безопасни локации, то стопанинът му веднага ще получи нотификация на телефона си. Вградената батерия на MyKi Pets пък е достатъчно мощна, за да издържа до 7 дни с едно зареждане.

MyKi Pets

MyKi Pets има и уникална функция, която нито едно друго конкурентно устройство в света не притежава, подчертават още създателите на носимото устройство. Това е възможността да научите домашния си любимец да изпълнява команди, които му изпращате чрез натискане на бутони от мобилния си телефон. Независимо къде се намира той, можете да му подадете команда и той да дойде при вас, без да го викате или да подсвирквате.

Звучи полезно, сега остава да научим и цената.

(12 септември 2016)
абонамент за бюлетина