Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Как 5G комуникациите ще променят живота и работата ни

7734 прочитания

Вече никой не подлага на съмнение, че мрежите от поколение 5G са все по-близо в бъдещето на комуникациите. Компанията Ericsson обаче е готова да предложи още сега, по време на изложението CES 2017, поредната демонстрация на своите технологични решения в тази област. Но този път телеком гигантът ще направи връзката между последните технологични иновации и тяхната зависимост от инфраструктурата и ще покаже на посетителите на шоуто във Вегас как мрежи, медии и ИТ могат да работят заедно за подобряване на всекидневния ни начин на живот и работа.

Ericsson 5G

Според официалната информация, на своя щанд Ericsson ще представи над 30 демонстрации на нови и развиващи се технологии. Ще има също демонстрации на интерактивни спортни изживявания с помощта на висококачествено видео за кола, виртуална реалност (VR) и добавена реалност (AR). Ще бъдат показани и примери за умни градове, умни превозни средства, по-ефективно и автоматизирано производство, свързани гори и “трансформационни телевизионни преживявания”, информират още от компанията.

Ericsson 5G

Експертите на място ще покажат как ключовите аспекти от нашия живот като например местоположение, околна среда, сигурност, заетост и персонализация могат да се променят из основи, когато се поддържат от надеждни мрежи, иновативни технологии и медийни средства. Партньори като Intel, Qualcomm и Volvo Cars също ще демонстрират новаторски решения, създадени съвместно с Ericsson.

Ericsson 5G

Компанията ще демонстрира най-новите възможности на 5G, които скоро ще бъдат внедрени от операторите, включително по-високи честоти, по-ниска латентност, по-голяма плътност, по-ниски енергийни изисквания, значително повишаване на сигурността, разпределение на мрежовите ресурси (network slicing) и “cellular for Massive” IoT (Internet of Things) решения и други мрежови технологии на бъдещето.

(04 януари 2017)
абонамент за бюлетина