Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Детският умен часовник MyKi вече с Touch функционалност и още екстри

6987 прочитания

Българската следа на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES 2017 може и да не е голяма, но със сигурност е и нещо, което заслужава внимание. А една сериозна част от заслугите за оставянето й принадлежи на компанията Allterco Robotics, която тази година изненада посетителите на шоуто в Лас Вегас с нова touch версия на своя топ продукт – MyKi Watch.

Новият MyKi Touch

Новият MyKi Touch има цветен дисплей с резолюция 240х240 пиксела, който е чувствителен на допир, и меню изцяло от картинки, които са лесно разбираеми за всяко детe. Според официалната информация, този модел ще излезе на пазара през пролетта и първоначално ще се предлага в две цветови комбинации (синьо-зелено и жълто-червено), като каишката на часовника е сменяема и децата ще имат възможност да създадат и други цветови комбинации. Освен това, MyKi Touch разполага с няколко мелодии, вибрация, профили, промяна на силата на звънене и още много забавни екстри за децата, а и за родителите. Благодарение на тези екстри детето може да намалява звука и да ограничава повикванията и така спокойно да носи часовника, когато е в час. В какъвто и да е режим обаче опцията за спешни повиквания е винаги активна.

Новият MyKi Touch

Технологията за локализация при MyKi Touch е значително подобрена, като той локализира по 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето, гласи още официалната информация от компанията. Според Димитър Димитров, изпълнителен директор на Allterco Robotics, новият модел няма да измести първия модел MyKi Watch, който в момента е на пазара. По неговите думи, “двата продукта се допълват, защото новият touch модел разширява горната възрастова граница на децата, които ще могат да го ползват. Myki Watch е по-подходящ за деца от 4 до 8 години, докато MyKi Touch е за деца от 7 до 10 години“.

усъвършенствана 3G/4G версия на контролера SHE

Представянето на българската компания на CES 2017 обаче не се ограничи само с това. На изложението Allterco показа също нови продукти за интелигентно управление на дома. Сред тях бяха камерата Shelly Eye и сензора Shelly Sens, както и с усъвършенствана 3G/4G версия на контролера SHE – елементи на системата за автоматизация на дома.

Allterco Robotics at CES 2017


Отделно компанията демонстрира и тракера за домашни любимци MyKi Pet, както и възможността за гласовото управление на дома чрез смарт релетата на компанията Shelly и популярните домашни асистенти Amazon Echo и Google Home.

(10 януари 2017)
абонамент за бюлетина