Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Samsung успешно преглътна най-голямата хапка в историята си - Harman

14067 прочитания

Въпреки стремителния си ръст и водещата позиция на редица пазари южнокорейският гигант Samsung по принцип предпочита да освежава технологичните си решения, като купува предимно относително неголеми начинаещи компании. Или поне така беше до миналия ноември, когато този принцип беше нарушен драстично, когато Samsung оповести предстоящото поглъщане на компанията Harman International Industries за $112 на акция и при обща стойност на сделката от около $8 млрд. И ето че сега корпорацията съобщава официално за успешното финализиране на тази сделка.

Samsung успешно преглътна най-голямата хапка в историята си - Harman

Сега компанията Harman ще продължи да функционира под формата на дъщерна структура на Samsung Electronics. Длъжността CEO (изпълнителен директор) ще продължи да бъде изпълнявана от досегашния директор Динеш Паливал (Dinesh C. Paliwal). Ще бъдат запазени също щаб-квартирата, производствените ресурси и търговските марки.

Струва си да си припомним също, че Harman притежава не само марката Harman Kardon, но и други известни брандове като Infinity, JBL, Lexicon и Mark Levinson. По всичко личи, че Samsung внимава да не изпусне многообещаващия пазар, към който са се прицелили и други големи компании като например Google с проекти като Android Auto и Waymo, или пък Apple, налагаща CarPlay и създаваща електромобила Project Titan.

В крайна сметка, това голямо поглъщане може да даде на Samsung допълнителен импулс за развитието на технологиите и в сфери като Smart Home и друга свързана домашна електроника, дори ако Harman, която към момента има към 30 хил. сътрудници, продължи да работи като независимо подразделение.

Samsung успешно преглътна най-голямата хапка в историята си - Harman

Финализирането на сделката, ще се отрази и на мобилните устройства на Samsung. Едно такова отрежение ще бъде например интегрирането на аудио системата AKG by HARMAN в Samsung Galaxy устройствата, съобщават от компанията. Благодарение на това таблетът Samsung Galaxy Tab S3 ще дебютира с четири стерео високоговорители от AKG, като част от първата фаза на това аудио сътрудничество. Втората фаза ще го продължи и към телефоните – както отбелязват от южнокорейския гигант, „избрани потребители на Galaxy смартфоните скоро ще могат да се наслаждават на чист, естествен звук със слушалки от AKG, които ще бъдат включени в комплект с техния смартфон“.

(13 март 2017)
абонамент за бюлетина