Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Connect Home ще е новото сърце на умния дом според Samsung

12450 прочитания

Покрай премиерата на флагмана Galaxy S8, в която бяха приковани толкова много погледи, човек лесно може да пропусне някои други интересни новости, които бяха представени едновременно с дългоочаквания смартфон. И по-конкретно, имаме предвид още едно интересно устройство, наречено Samsung Connect Home. Зад това на пръв поглед не особено забележително наименование стои една от актуалните днес пазарни тенденции, повеляваща замяната на тромавите Wi-Fi марпрутизотори с множество стърчащи антени с компактни, привлекателно изглеждащи рутерчета, обикновено под формата на шайби.

Samsung Connect Home

Новото устройство на Samsung обаче е нещо повече от просто модерен компактен домашен рутер. Защото безжичните устройства Connect Home могат не само да се свързват помежду си с цел осигуряване на по-добро покритие, но и да изпълняват ролята на концентратори (управляващи хъбове) за различни датчици и свързани устройства от екосистемата на т.нар. умен дом (smart home). При това от компанията обещават съвместимост със „стотици smart home устройства от различни производители“, като например умните светодиодни лампи Philips Hue или входните звънци Ring .

Samsung Connect Home

Устройството Samsung Connect Home е оборудвано с Bluetooth 4.1 и поддържа също безжичните протоколи Zigbee и Z-Wave. От Samsung твърдят, че едно такова рутерче покрива площ от 140 м².

Според официалната информация, Samsung Connected Home приспособлението ще бъде достъпно в две модификации. Базовият модел е оборудван с по-бавен процесор и 2×2 MU-MIMO антенна конфигурация, които му осигуряват ппикова скорост на връзката от 866 Mbit/s в 5-мегахерцовия диапазон.

Samsung Connect Home

В същата честотна лента работи и Pro версията, която обаче е оборудвана с 4 антени, конфигурирани в 4×4 MU-MIMO, и осигурява скорост от 1,7 Gbit/s. Първата версия ще се предлага самостоятелно или в комплект от три броя, а втората – само единично.

Samsung Connect Home specs

От производителя не уточняват кога ще стартират продажбите на Samsung Connect Home, но се предполага че това ще стане по някое време през втората половина на годината.

(30 март 2017)
абонамент за бюлетина