Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

D-Link DCH-S220 WiFi Siren – гласът на вашата домашна алармена система

12130 прочитания

Съвременните системи за домашна автоматизация имат множество предимства, но в общия случай те биха били почти безполезни, ако в тях не е предвиден и адекватен метод за сигнализиране при евентуален проблем. За щастие, този важен аспект на Smart Home инсталациите е сравнително лесен за отразяване. В повечето случаи днес се използва оповестяване с помощта на мобилно приложение за смартфон или таблет и то обикновено върши работа ... освен, ако не сте си у дома и небрежно сте захвърлили някъде смартфона си в желанието да си починете от ежедневните комуникации. За да покрие и тази евентуалност, компанията D-Link е предвидила в своя Mydlink Home асортимент специално устройство, носещо обозначението D-Link DCH-S220 WiFi Siren.

 D-Link DCH-S220 WiFi Siren

Гласът на Сирената

Изделието с официално наименование mydlink Home Siren е „умно“ аудио-устройство, което се свързва с домашната безжична мрежа и осигурява мигновена звукова сигнализация при идентифицирането на проблем. Сред основните му предимства е възможността да работи съвместно с другите домашни сензори на D-Link, като например детекторите на движение или сензорът за откриване на течове D-Link Wi-Fi Water Sensor, за който ви разказахме съвсем наскоро.

 D-Link DCH-S220 WiFi Siren

Сирената всъщност доста прилича на въпросния сензор, ако не се смята отсъствието на RJ-11 конектора в долната част, където се свързва кабелът. Друга отличителна черта е перфорираният преден панел, покриващ високоговорителя. Предвидена е и светодиодна индикация за това, че има задействана аларма.

 D-Link DCH-S220 WiFi Siren

Самата аларма може да възпроизвежда 6 различни звука, които наподобяват тези на пожарна, линейка, полиция и входен звънец плюс arm/disarm сигнал. Разбира се, звуковите ефекти могат да бъдат настройвани по желание на потребителя, така че да съответстват на различни видове събития. Въпреки неголемия си високоговорител сирената е способна да възпроизвежда доста висок звук със сила до 100 dB – достатъчно да изплаши до смърт всеки неканен „гост“ ... или да „накаже“ кучето, ако последното е направило беля на неподходящо място.

Инсталацията

на DCH-S220 WiFi Siren е практически идентична с тази на споменатия по-горе детектор на течове. Подобно на водния сензор, сирената също се захранва директно от електрически контакт, което елиминира нуждата да се внимава за смяната на батерии. Свързването с домашната безжична мрежа става по аналогичен начин и се свежда до три прости стъпки: 1) включвате сензора в контакта, 2) натискате WPS бутона отстрани на корпуса, за да го свържете автоматично към домашната Wi-Fi мрежа и 3) сваляте си безплатното Mydlink Home приложение от Google Play или Apple AppStore и следвате простичките инструкции за настройка в него.

 D-Link DCH-S220 WiFi Siren

Както сигурно се досещате, една от главните възможности при настройката е тази за получаване на push уведомления директно в мобилния телефон или таблет при възникване на „ситуация“. Управляващото меню на приложението позволява създаването на едно или повече „действия“ (Actions), с които сирената се свързва с другите сензори в системата за домашна автоматизация и настройва за възпроизвеждането на съответните предупреждения – да речем при теч, при приникване с взлом, пожар и т.н.. Този процес е доста директен, така че дори неопитни потребители не биха имали проблем да се справят с него.

Накратко

домашната сирена на D-Link е поредното просто и не особено скъпо устройство от фирмената mydlink Home серия продукти, която ви позволява да изградите модерна Smart Home система, без да се налага да ограбвате банка. Възможността за свързване с други сензори от серията осигурява мащабируемост и гъвкавост, при това без да изисква сложни инсталации, специализирана техническа намеса, разходи за поставяне на устройства или каквито и да било абонаментни такси.

 D-Link DCH-S220 WiFi Siren

Повече информация за цената и наличността на D-Link DCH-S220 WiFi Siren у нас може да се търси при търговските партньори на дистрибутора Солитрон.

(12 април 2017)
абонамент за бюлетина