Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

LED крушки на TP-Link или как да направим дома си по-интелигентен?

16290 прочитания

Водещата китайска компания  за мрежови решения TP-Link, следвайки всички най-нови тенденции и концепции за т.нар. „интелигентен дом”, пусна на пазара серия от продукти, предназначени за него. Такива са новата им серия интелигентни крушки LB1xx, от четири модела.

Най-големият модел LB130 предоставя пълната функционалност на серията, а тя е:
  • свързване на крушката директно към домашната Wi-Fi мрежа;
  • дистанционен контрол на светлината с таблет или смартфон, посредством безплатното софтуерното приложение Kasa;
  • фино настройване на цвета на осветлението за всяка една ситуация, както и възможност за регулиране на цветовата температура от 2700K до 9000К;
  • гласов контрол, посредством приложението Amazon Alexa;
  • имитация на естествената осветеност, посредством динамичен контрол на цвета  и интензивността на светлината на крушката;
  • намаляване до 80% на електропотреблението, без загуба на яркостта и качеството на светлината спрямо стандартна (60W) електрическа крушка. 
  • поддръжка на операционните системи  iOS и Android.
Посредством софтуерното приложение Kasa, достъпно за iOS и Android, може пък да се контролират смарт крушките на TP-Link отвсякъде. Необходимо е само да се свърже крушката с безжичната мрежа и Kasa ще предложи пълен контрол върху нея, като например регулиране на цвета, яркостта или пък създаване на график с различни настройки, както и задаване на различни сцени.  
Също така, посредством Kasa, може да се следи и консумираната електроенергия.

LB130 пък е RGB LED базирана крушка, което позволява да се промени цвята, цветовата температура и яркост. Това спомага за приспособяване на светлината към всяка обстановка за повече комфорт. Режимът Circadian напълно се пригажда към светлинния облик на деня, като регулира яркостта и цветовата температура на светлината, когато слънцето изгрява и залязва.

И не на последно място LB130 може да се използва съвместно с Amazon Echo, Dot, Tap, както и други поддържани устройства за гласов контрол.
Моделът LB120 е следващият модел в низходяща посока. Той притежава почти същата функционалност, като старшия LB130, с разликата, че не предлага RGB функционалност.  
Също така цветовата температура на крушката може да се регулира в малко по-тесен обхват - от 2700K до 6500K. Максималната яркост е същата като на старшия модел - 800 lum.
Моделът LB110 е също монохромна LED крушка, но с фиксирана цветова температура от 2700K, което означава, че единственият светлинен параметър, който може да се регулира е яркостта. 
Най-младшият модел от линията интелигентни крушки на TP-Link е моделът LB100. Той по същество предлага същата функционалност спрямо модела LB110, но яркостта му е по-ниска – 600 lm.
Серията интелигентни LED крушки на TP-Link са еквивалентни на 60W обикновени крушки. Изключение прави само най-малкият модел LB100, които има по-ниска яркост от тях.
Още за LED крушки на TP-Link може да видите на страницата на TP-Link, а на сайта на Lancom България може да видите дистрибуторите на продукта у нас.


(06 юни 2017)
абонамент за бюлетина