Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

iRobot следва концепцията за умен дом с Roomba 696 и Roomba 896

6385 прочитания

Световният лидер при прахосмукачките роботи iRobot продължава своята концепция за умен дом с представянето на новите Roomba 696 и Roomba 896.

И двата модела могат да се управляват от всяка точка на света чрез iRobot HOME мобилно приложение, като необходимa e само WiFi връзка в дома ви.

„С разширяване на продуктите, които могат да се управляват чрез iRobot HOME мобилно приложение, ние се опитваме да достигнем до масовия потребител. До преди Roomba 696 и Roomba 896 единствено прахосмукачките от серия 900 бяха известни с управление през мобилна апликация", коментира Доньо Иванов, управител на българския клон на Цертус Меркатус, официален вносител и дистрибутор на iRobot в България и допълни: „В едно забързано ежедневие нашите клиенти оценяват високо предимствата на безжичния контрол при домакинските уреди. Това е една от причините iRobot да развива и подобравя своето портфолио, следвайки концепцията Smart Home.“

Roomba 696 е базов модел прахосмукачка, с перфектна навигация iAdapt, Li-Ion батерия, тристепенна почистваща система, акустично разпознаване на мръсотия и за улеснение – контрол през мобилното приложение iRobot Home. Моделът притежава функция Програмиране на почистването. Така например можете да настроите роботът да почиства до седем пъти в седмицата, без да е необходимо да присъствате по време на почистващия цикъл.

Roomba 896 е оборудвана c иновативната тристепенна почистваща система AeroForce, която увеличава ефективността на робота с до 50%. Системата AeroForce концентрира и ускорява въздушния поток между два гумени екстрактора и така увеличава всмукателната сила на робота. Прахосмукачката е с iAdapt навигация, Li-Ion батерия и може да се управлява от всяка точка на света чрез iRobot HOME мобилна апликация. Като функции притежава Програмиране на почистването, Акустично и Оптично разпознаване на мръсотия, Индикатор за пълен контейнер. Всички iRobot прахосмукачки имат система срещу заплитане в кабели и ресни на килими, както и сензори против падане по стълби.

iAdapt е бърза система за почистване и навигация, която анализира пространството с помощта на десетки сензори и в съчетание с 40 предварително дефинирани движения позволява на Roomba да реагира интелигентно на условията в помещението. Благодарение на нея роботът маневрира и почиства без забележки около мебели, както и покрай стени и ъгли.

iRobot проектира и създава роботи, които променят света. Домашните роботи на компанията помагат на хората да открият по-добър начин за чистене, роботите за отбрана и защита предпазват онези, които са застрашени, а тези – за отдалечено присъствие ви позволяват да се позиционирате виртуално навсякъде по света. Продуктите на iRobot разполагат с патентовани технологии, включващи най-съвременни навигационни концепции, мобилност и изкуствен интелект.

(09 август 2017)
абонамент за бюлетина