Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Кой Amazon Kindle е най-подходящ за нуждите ви?

7330 прочитания

Ако обичате да четете, но искате да направите хай-тек ъпгрейд на библиотеката си, Amazon Kindle е най-очевидният избор. Подобно на това как Apple създадоха пазара на смартфони и таблети, така и Amazon създадоха пазара на електронните четци.

Но в момента има толкова много модели Kindle и Fire таблети, че избора на най-подходящия според нуждите ви, не е толкова лесен. Независимо дали сте лаици на тема Kindle и електронните четци като цяло или търсите да замените стария си четец, в следващите редове ще разгледаме детайлите около всеки Kindle.

 

Kindle (2016; 8-мо поколение)

Най-евтиният Kindle на цена от 80 долара (amazon.com) е и най-базовият модел. Миналата година получи ъпгрейд към бързодействието и сториджа, но ниската цена означава, че няма подсветка (екрана не свети на тъмно) и няма клетъчна опция (за 3G свързване). Връзката ви към интернет, ще е само и единствено Wi-Fi, което не е особен проблем, предвид това, че реално няма за какво друго да използвате Kindle освен да го пълните с книги.Редно е да споменем, че 80-доларовата версия идва и с т. нар. "With Special Offers", което означава, че когато се появи скрийнсейвъра на устройството, той ще се състои от реклами (статични изображения). Ако искате модела без реклами, това ще ви струва още 20 долара.

Защо е най-подходящ за нуждите ви: Искате да се възползвате от удобството на електронните четци, при това на ниска цена.

 

Kindle Paperwhite (2016; 3-то поколение)

За 40 долара повече от стандартния Kindle, получавате по-добра четимост с Kindle Paperwhite. Тук вече има подсветка на екрана и светлината може да се регулира, освен това екрана е с по-висока резолюция (300 PPI спрямо 167 PPI). Отново, ако изберете да нямате реклами, трябва да прибавите 20 долара към цената. А ако искате 3G Kindle Paperwhite, то тогава цената скача на 190 долара.
Защо е най-подходящ за нуждите ви: Макар по-скъп от стандартния модел, по-високата резолюция на екрана и регулируемата подсветка на Paperwhite го превръщат в чудесен четец за цената си.Kindle Voyage (2015)

Voyage идва с няколко много ценни екстри, сред които са адаптивната подсветка, която регулира осветяването на екрана спрямо заобикалящата светлина, но и спрямо това от колко време четете. Това е и първият Kindle, чийто тъч екран е от стъкло, което води до още по-ясен и четим текст.По принцип, батерията на електронните четци е последното нещо, за което да се притеснявате, но тази на Voyage издържа два пъти повече от тази на стандартният Kindle (до 6 седмици). Не на последно място, рамките на Voyage са чувствителни на допир и можете да обръщате страниците само с наклоняване на устройството.

Моделът с реклами струва 200 долара, този без реклами е 220 долара, а ако искате да заложите на 3G, цената стъпва на 290 долара.

Защо е най-подходящ за нуждите ви: Ако искате екстри и удобство, но сте готови да платите цената за това.


Kindle Oasis (2016)

Премиум Kindle-a е най-скъпият от всички модели и цената му започва от 290 долара (с реклами) и достига до 380 долара без реклами и с 3G. Цената обаче, напълно се оправдава от коженият калъф влизащ в комплекта, който служи като зареждачка и благодарение, на който батерията може да ви стигне за над 2 месеца ползване.Oasis е най-тънкият и най-лекият Kindle, но е и с най-яркият дисплей, съдържащ 60 процента повече LED от Kindle Voyage. И както можете сами да се досетите, подобно на Voyage и тук дисплея е стъклен.

Защо е най-подходящ за нуждите ви: Премиум Kindle с премиум спецификации и функции, но и на премиум цена.Amazon Fire HD 8 (2017)

Все още няма цветно електронно мастило и всички горепосочени модели са с черно-бели екрани (и макар всички да имат интернет браузъри, съдържанието е черно-бяло). Ако държите на цветовете и на мултифункционалността, която предоставя един таблет, то тогава можете да се насочите към Amazon Fire таблетите. Fire HD 8 струва едва 80 долара, което е меко казано ниска цена за таблет.Идва с 16GB и 32GB сторидж (втория е 30 долара по-скъп), но ако имате налична microSD карта, спокойно можете да заложите на по-евтиния модел и да използвате картата. Освен това, можете да слушате аудиокниги. Уви, тъй като това е таблет с капацитивен LED екран, живота на батерията може да достигне максимум за 12 часа ползване.Защо е най-подходящ за нуждите ви: За цената си, това е страхотно устройство, на което можете да правите и други неща, освен да четете книги.


(19 август 2017)
абонамент за бюлетина