Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Новият робот прахосмукачка на Neato Robotics разполага с лазери и Wi-Fi

14656 прочитания

Роботизираната прахосмукачка Botvac Connected, която Neato Robotics показа на изложението IFA, ще представи редица новости. Това е първата автономна машина за почистване на дома, разполагаща с Wi-Fi свързаност, има и литиево-йоннна батерия.

Подобно на предишни модели от линията Botvac, моделът Botvac Connected ще използва лазер за навигация в дома, като автоматично ще преминава от една стая в друга, преминавайки от твърди подове към килими и почиствайки ги в линейна схема.

„Другите роботизирани прахосмукачки се щурат наоколо и често покриват едно и също място няколко пъти, а пропускат други места, каза маркетинг вицепрезидентът на Neato Нанси Нунзиати. - С технологията Botvision на Neato лазер в горната част на уреда се върти със скорост 5 оборота в секунда и изгражда карта на стаята. Така прахосмукачката осъществява разпознаване на обектите в реално време и не се „бута“ в тях, а освен това може да засече стълби и первази, така че няма защо да се притеснявате, че ще падне. Тя може да минава под легла и други мебели и да почисти места, до които традиционните уреди не достигат“, добави тя.

Компанията е добавила Wi-Fi свързаност, за да даде възможност на потребителите да програмират прахосмукачката с помощта на смартфон или таблет. „Можете да я задействате, да я изключите, да я спрете за малко. Освен това тя ще ви информира какво прави с помощта на push известия. Можете да управлявате робота и за отдалечено почистване на петна например.“

 

Базовата станция на Botvac. Снимка Neato Robotics

 

Базовата станция на Botvac. Снимка Neato Robotics

 

Botvac Connect автоматично се връща към базовата си станция, когато трябва да презареди своят литиево-йонна батерия, а след това ще отиде пак там, където е прекъснала работата си, за да продължи с почистването.

Преминаването от никелово-металните батерии към литиево-йонен вариант осигурява на прахосмукачката по-продължителна работа, самата батерия също издържа по-дълго време, твърди Нунзиати. „Животът на батерията зависи от типа на пода, размера на стаята, мебелите в нея и други фактори, казва тя. - Но уредът ще почисти площ от 400 до до 450 кв. м на три цикъла, като автоматично се връща два пъти до базата за презареждане на батерията.“

(01 септември 2017)
абонамент за бюлетина