Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Домашната електроника на LG - вече с Google Assistant и Alexa

9356 прочитания


LG Electronics добавя функционалност „умна къща“ към произвежданата електроника за дома и така излиза с едни гърди напред от много свои конкуренти. Компанията обяви, че всички продукти през оставащите няколко месеца до края на 2017-та ще бъдат с интегриран Wi-Fi. Става дума за умни хладилници, климатици, перални и дори косачки.

И още – уредите поддържат както Google Assistant, така и Alexa на Amazon, така че потребителите сами могат да изберат коя платформа за умна къща да използват.

Някои от функциите будят усмивка. Например, можете да запитате хладилника си колко е студен, макар че едва ли ще тази функция ще ви трябва често. От друга страна, далеч по-полезна звучи функционалността от всяко помещение на дома, да питате сушилнята си колко остава до края програмата и дори – да я включите от разстояние чрез смартфона си.

Южнокорейската компания LG е един от производителите на електроника за дома, които над десетилетие системно полагат големи усилия, за да направят кухнята ни „умна“. 

През 2002-ра компанията пусна на пазара смартладилник-фризер по американски стстандарт, който имаше на горния си капак компютър под Linux и 14- инчов LCD-монитор, монтиран на вратата. Уредът обещаваше да автоматизира начина, по който пазаруваме и да подобри хранителния ни режим. Това беше страхотна идея, но не донесе очаквания резултат  - главно, защото беше изпреварила времето си. 

От 4 години, вече са налице всички останали технолгии, които могат да направят тази хубава идея работеща: масово навлизане на смартфони, с които да се свържете и контролирате режима на работа на хладилника си, удобна WiFi връзка (вместо дайлъп) с домашната мрежа и евтина компютърна мощ с чипсети за смартфони. (20 септември 2017)
абонамент за бюлетина