Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Всичко ново от Google: Pixel 2, Clips, Pixelbook, Pixel Buds и още!

7501 прочитания

На 4-ти октомври Google проведоха хардуерната си конференция в Сан Франциско, Калифорния, която трябваше да е с главен акцент новите телефони Pixel. Но на събитието бяха обявени толкова много други устройства, че едно стана пределно ясно – освен всичко друго, Google искат да са компания посветена на джаджите.

 

Google Home Mini

Ако ви харесва концепцията на Google Home, но не си падате по дизайна, който наподобява устройство за пречистване на въздуха, то ще ви е приятно да се запознаете с Google Home Mini.

Джаджата вече е с размера на поничка, но прави всичко, което по-големият му брат може. Цялото нещо е увито сякаш в плат, а LED индикаторите са скрити под повърхността. Ще идва в цветовете корал (оранжево), креда (светло сив) и въглен (черно). Цената ще е 49 долара и трябва да дебютира на пазара на 19-ти октомври.

Google Home Max

Home Max е директният отговор на Google срещу HomePod-а на Apple. Може да се позиционира както хоризонтално, така и вертикално, благодарение на магнити. Можете да се свързвате към устройството посредством Cast, Bluetooth или кабел.

Цената му ще е 399 долара и трябва да се появи по някое време през декември. Цветовете, в които ще идва са креда (светло сив) и въглен (черно).

Broadcast

Ако имате на разположение няколко Google Home тогава новата Broadcast функция, ще ви позволи да се изявите като DJ или да правите анонси на всеослушание от типа "OK Google, Broadcast "It’s time to leave for school!"

 

Nest получава Chromecast поддържка с гласови команди

Искате да видите какво се случва в друга стая? Ако изцяло сте заложили на Google джаджи и имате Chromecast, Nest камери и Google Home навсякъде сред дома ви, можете да казвате неща от рода на "OK Google, show me the living room" или "OK Google, who’s at the door?", за да изведете картина на най-близкия дисплей.

 

Google Pixelbook

Отдавна Google не бяха демонстрирали топли чувства към Chromebook, но ето, че и това се случи. Pixelbook е 4 в 1 сгъваемо устройство, което можете да ползвате като лаптоп, да сгънете като таблет или да го обърнете и да използвате клавиатурата за основа.

Теглото на Pixelbook е 1 кг, дебелината е 10 мм, а екрана е 12.3-инчов. Може да се избере с i5/i7 процесори, до 16GB RAM, както и до 512GB SSD сторидж.

Цената на базовия модел започва от 999 долара, а премиерната му дата е насрочена за 31-ви октомври.

Pixelbook Pen

Стилус! Google са работили съвместно с Wacom, за да направят Pixelbook Pen, чиято латентност е под 10 ms с 2000 нива на натиск. Цената на стилуса ще е 99 долара и ще дебютира на пазара на 31-ви октомври.

Pixel 2

Google имаха доста трудности с оригиналния Pixel, но това вече е история. Посрещнете Pixel 2! Новият смартфон идва в два размера: 5-инчов и 6-инчов XL. Шасито вече е изцяло алуминиево с извит OLED дисплей, сензор за пръстови отпечатъци (който все още се намира на задния панел), предни стерео говорители и нива на прахо и водоустойчивост IP67. За съжаление, жака за слушалки е премахнат и ще бъде усвоен новият USB-C стандарт.

5-инчовият Pixel 2 ще стартира на цена от 649 долара, докато 6-инчовия Pixel 2 XL ще започва от 849 долара. Предварителните поръчки вече са активни, а първите бройки трябва да са достъпни на 17-ти октомври.

Новата камера на Pixel 2

Няма как да не отделим специално внимание на камерата в Pixel 2. Тази на оригиналния смартфон беше една от най-добрите на пазара, но по всичко личи, че Google са надминали себе си.

Много от смартфон компаниите играят в последните години с идеята за "портретен режим", който позволява на камерата да се фокусира върху обект, същевременно давайки на задния фон замъгляване типично за DSLR апаратите. Обикновено подобен трик изисква две камери – една, която да се фокусира върху близките обекти и една, която да се фокусира върху далечните обекти. Според Google, в Pixel 2 този ефект е постигнат само с една камера.

Интересното е, че популярния сайт за сравняване качеството на камерите DXOMark дава зашеметяващия резултат от 98/100 точки на Pixel 2, при положение, че първия Pixel постигна 89, а актуалния iPhone 8 Plus е с 94.

 

Google Pixel Buds

Е, Google навлизат в играта и с безжични слушалки, които са... ами... вавилонска рибка. Точно така, превод в реално време на 40 езика! Цената им ще е едва 159 долара, като в комплекта влиза и кутийка за зареждане, която може да добави около 24 часа активност. Pixel Buds ще са налични на пазара по някое време през месец ноември.

 

Google Clips

И накрая, един от най-шантавите анонси на провелата се конференция – Google Clips, камера която може да се закачи към всичко, от дрехи и колело, до маса, стол, плюшена играчка или каквото се сетите. Идеята е, че няма да снимате ръчно, а благодарение на машинно обучение (което се случва на самото устройство, а не под някаква форма извън него) ще прави снимки. Google Clips ще разпознава хора, ще засича кога дадена сцена е стабилна, дали се случва нещо интересно и ще прави снимки автоматично. При това ще прави все по-качествени и все по-интересни снимки автоматично.

Разбира се, Google Clips ще има статус индикатор, който да показва на всички, че това е камера.

Цената на Google Clips ще е 249 долара, но за огромно съжаление от Google не обявиха дори ориентировъчна премиерна дата, което означава, че вероятно ще видим камерата на пазара по някое време през следващата година.

(06 октомври 2017)
абонамент за бюлетина