Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Най-добрата техника на 2017-та година – част 2

12012 прочитания

За обикновения потребител, техниката никога не е била по-добра и по-разнообразна. Всъщност, благодарение на изобилие от професионални и потребителски ревюта, обикновения потребител получава своеобразна защита срещу шлаката на хай-тек продукцията. Уловката? На пазара има толкова много техника, че понякога самия избор е трудно и времеемко занимание. И тук се намесваме ние!

В първия материал за най-добрата техника появила се през изминалата година разгледахме десетина продукта в различни категории, всеки от които е израз на качеството и възхода на новите технологии. Сега продължаваме темата.


Безжични слушалки Bowers & Wilkins P7 Wireless

Живеем в ерата на безжичните слушалки. Благодарение на технологии като aptX, все по-малко причини има да се занимавате с жични слушалки. Вероятно някои от вас ще настояват за подходящ усилвател и определена специфика по хардуера, но за 90 процента от тези, които искат страхотен звук, надеждност и удобство, безжичните слушалки са божи дар.Bowers & Wilkins връхлетяха върху премиум аудио нишата с тяхната P серия, а през 2017-та представиха P7 (наследник на P5) и отново спечелиха сърцата и ушите ни. P7 Wireless предоставят перфектно балансиран звук и батерия достатъчна за 17 часа работа, което е напълно достатъчно по всички стандарти. Нещото, което наистина впечатлява е качеството на изработка на слушалките – от P7 Wireless струи класа и надеждност.

 

Стрийминг устройство Roku Streaming Stick Plus

Най-големите имена при стрийминг устройствата – Amazon, Roku, Google и Apple – всички направиха голям тласък към 4K през 2017-та. Повечето от 4K стрийминг продуктите им са сравнително идентични и поради тази причина има едва няколко параметъра, които ги отличават едни от други: цена, HDR съвместимост, поддържани приложения и интерфейс.За нас Roku Streaming Stick Plus стои над всякаква конкуренция по тези показатели. Поддържа общо взето всяка стрийминг услуга, за която можете да се сетите (от YouTube, Netflix и Amazon до Hulu и HBO Now), а и не приоритизира дадено съдържание, както прави Amazon Fire TV 4K в услуга на Amazon съдържанието. Освен това има поддръжка на HDR10 (уви, не и на Dolby Vision) и много приятна и лесна за ползване операционна система. О, да, и струва под 70 долара, което си е направо обир.


Умна колонка Amazon Echo (2nd-Gen)

Ако има нещо, в което сме сигурни, то е, че умните колонки и битката за умен домашен асистент ще е една от най-ожесточените на хай-тек пазара през следващите години. По време на тестовете ни на второто поколение Amazon Echo не останахме впечатлени от подобренията при звука спрямо предходното поколение, но при масивното и перманентно сваляне на цената с 50 процента, нямаше как да не повдигнем вежди. Подобни ходове, на практика гарантират на Amazon място във всеки дом, стига компанията да продължи да развива Echo, да го прави все по-полезен и умен. Не бихме се изненадали, дори ако Amazon раздадат на Prime потребителите си безплатен Echo Dot (малкото братче на Echo), за да увеличат драстично влиянието на бранда.Ако се чувствате готови за първата си умна колонка, то 100-те долара за второто поколение Amazon Echo, си струват всяка стотинка.


Соларен комплект BioLite Solar Home 620

Може би сте чували за BioLite и техните бездимни барбекюта, които се захранват единствено с дървени клечки, но и служат като зарядна станция за дребни джаджи. Компанията сериозно навлиза сред развиващите се пазари, където енергията е кът, а в резултат, здравните проблеми са съвсем истински и сериозни. Бездимните, енергопроизвеждащи барбекюта са голяма част от плана (макар да са осезамо по-големи от вариантите за крайни потребители), както и малките, лесни за инсталиране соларни панели. Оказва се, че тези малки соларни панели са идеални за осветление (три крушки), MP3/FM радио и зарядна станция за USB джаджи. SolarHome 620 е първият продукт от новата серия предназначена за крайния потребител. Първите броики бяха разграбени в рамките на часове, но ако сега направите заявка, ще получите своята бройка преди началото на пролетта.

 

Пречиствател на въздуха Molekule

Обикновените пречистватели на въздуха разчитат на HEPA филтри, които са продукт от ерата на проекта Манхатън (кодовото название на проекта за създаване на първите в света ядрени оръжия, осъществен в САЩ през Втората световна война); но те и не са се променили особено оттогава. Molekule е проект финансиран от EPA и министерството на отбраната на САЩ и е достоен наследник на HEPA. Всъщност, дотолкова "достоен", че това е един от най-впечатляващите продукти в списъка ни. Защо?Molekule разчита на патентованата технология PECO (Photo Electrochemical Oxidation – фотоелектрохимична оксидация), която елиминира замърсяването на въздуха в затворени пространства на молекулярно ниво. Според данни на компанията производител, Molekule може да елиминира замърсители 1000 пъти по-малки от тези, с които се справят конвенционалните въздушни пречистватели.За наше голямо съжаление, Molekule не се продава извън рамките на САЩ, но силно се надяваме това да се промени през новата година.


Спортен часовник Suunto Spartan Sport Wrist HR

Spartan Sport Wrist HR е първият опит на Suunto в сферата на мониторинга на пулса през китката. Бранда дълго време страни от HR технологията, просто защото е пословично неточна когато става въпрос за спортно натоварване и... китка. Сега обаче, технологиите за измерване на пулса са дотолкова напреднали, че финландската компания се чувства комфортно да я вкарат в Spartan – един от най-добрите модели спортни GPS часовници на пазара.Ако сте сериозни на тема спорт и имате нужда от наистина точни данни във възможно най-малкия и най-достъпния пакет, това е вашата фитнес джаджа. Ако искате да разберете колко стъпки сте направили през деня или колко стъпала сте изкачили за последния месец, то на пазара има достатъчно избор в това направление (включително и немалко мобилни приложения).


Умни лампи LIFX Mini Day & Dusk Bulb

LIFX са създателите на първите интелигентни Wi-Fi многоцветни LED лампи. През 2017-та разшириха продуктовата си серия с три нови "мини" варианта. При цена от 35 евро, LIFX Mini струва 10 евро по-малко от флагшип лампата LIFX, но поддържа всички екстри на по-големия си брат, като различни нюанси на бялото и пълен спектър на даден цвят.

В това отношение другият модел LIFX Mini Day & Dusk изостава, но предлага нещо интересно в замяна - в зависимост от естественото осветяване на стаята, крушката самокалибрира яркостта и температурата на светлината. Освен това, какво би била една умна крушка, ако не поддържа Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, както и операционните системи iOS, Android и Windows 10. Не на последно място, ако LIFX Mini Day & Dusk свети по три часа на ден, няма да ви се наложи да я сменяте в следващите 23 години.(28 декември 2017)
абонамент за бюлетина