Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Умната колонка Apple HomePod поврежда мебели

10568 прочитания

Умната колонка Apple HomePod поврежда мебели

Apple HomePod има нелека съдба. Първо пускането му в продажба забавено с няколко месеца, а сега се оказва, че носи на потребителите не само радост, но и проблеми.

Една седмица след официалния старт на умната колонка в мрежата започнаха да се появяват първите отзиви. Не всички от тях са възторжени – някои намират звука за не толкова идеален, както обещават маркетинговите материали. Други пък считат, че асистентът Siri не е толкова умен, колкото би им се искало.

Най-любопитният недостатък на Apple HomePod обаче е, че устройството… поврежда дървени мебели. Отделни потребители съобщават, че ако го поставят на лакирана повърхност, то след известно време на нея се появяват бели кръгове.

Не ясно защо се образуват те. Възможно е причината да са вибрациите на говорителя. Не трябва да се забравя, че устройството е относително тежко – 2,5 кг.

В Apple признаха за проблема и посъветваха потребителите да почистват мебелите си с препоръчван от техния производител препарат за поддръжка. Някои обаче се съмняват, че това е дългосрочно решение.

HomePod бе представена през лятото на 2017 г. Продажбите трябваше започнат през декември, но бяха отложени с два месеца. За момента колонката е достъпна само в САЩ, Великобритания и Австралия. Цената ѝ е 349 долара.

(15 февруари 2018)
абонамент за бюлетина