Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

8 неща, които не сте знаели, че можете да правите в менютата на PS4

5412 прочитания

Преди няколко седмици споделихме 7 неща, които вероятно не сте знаели, че можете да правите сред менютата на PlayStation 4. Ще продължим темата с още 8 тайни и скрити настройки.

 

Опции достъпни в Rest Mode

Понякога се чудим какво бихме правили без полезните опции в [Power Saving Settings] -> [Set Features Available in Rest Mode]? Ами, като за начало, Dualshock 4 контролера постоянно ще е с изразходена батерия!

  • Активирайте "Supply Power to USB Ports" и включете DS4 контролера в конзолата след като приключите гейминг сесията си. Докато PS4 е в Rest Mode, контролера ще се зарежда и ще готов за следващото приключение.
  • Изберете отметката на "Keep Application Suspended", за да влезете в Rest Mode без да се затварят активните приложения и игри; следващия път когато използвате конзолата, ще можете веднага да се впуснете в екшъна, без досадните зареждащи екрани.
  • Любимата ни опция обаче, е "Stay Connected to the Internet", която позволява свалянето и качването на данни докато системата е в почивен режим. Ъплоудването на сейвове към PS Plus Cloud Storage, свалянето на фърмуеър и ъпдейти към игри, ще става автоматично. Благодарение на тази опция е възможно и включването на PS4 от която и да е мрежа. Също така, е възможно ръчно да задавате какво да се сваля от PlayStation Store през всеки един уеб браузър.

Какво означава катинарчето?

Случвало ли ви се е да видите малко катинарче до иконата на игра в дашборда (което реално прави съответното заглавие неиграемо)? Това означава, че нещо се е случило с лиценза, който вече сте закупили от PlayStation Store. Няма да е нужно да търсите ключар, просто използвайте опцията "Restore Licenses" под [Account Management] и след бърза синхронизация с PSN, дадената игра отново ще е готова за стартиране.

 

Do not disturb

  • Искате да имате повече контрол над известията, които се появяват на екрана? Менюто [Notifications] позволява да изберете вида известия, а от същото място можете и директно да ги спрете, ако гледате видео – "Disable Pop-Ups While Playing Video".
  • Имате много приятели в PSN, но искате само определени хора да виждате когато са онлайн? Използвайте "Notifications When Friends Go Online" и изберете ID-тата само на тези, които най-много ви интересуват.

 


Логин настройки

  • Ако вашият PS4 се споделя между няколко човека, но вие сте този, който ползва конзолата най-често, то тогава се насочете към [Login Settings], за да направите логин процеса малко по-бърз (и личен). Сложете отметка на "Log In to PS4 Automatically", за да пропуснете избора на потребител когато конзолата стартира.
  • Опцията "Login Passcode Management" позволява да въведете четирицифрен ПИН код за по-добра защита.
  • А тези от вас, които са собственици на PlayStation Camera: поставете отметка на "Enable Face Recognition" и системата ще ви разпознава по лице; тогава логина ще е автоматичен.

 

Сигурността преди всичко

Възнамерявате да замените PS4 за PS4 Pro? Не забравяйте да направите бекъп на настоящата система, а след това го инициализирайте, за да можете спокойно да изтриете всичко от хард диска на конзолата. Използвайте опцията "Initialise PS4" под [Initialisation] и изберете доколко надълбоко да е изтриването на данните.

  • "Quick" е най-бързия вариант, но тогава данните ще могат да се възстановят чрез специализирани инструменти.
  • "Full" отнема няколко часа, но гарантира, че всеки един бит информация, ще бъде терминиран за вас, както и за всеки бъдещ собственик на конзолата. Бъдете внимателни с тази опция, тъй като няма начин веднъж активирана да бъде спряна!

 

PlayStation Plus хъб

Искате набързо да проверите какво се случва в PS Plus абонамента? В PS Plus хъб (първата иконка отляво на дашборда на PS4) можете както да управлявате членството си и да виждате последните безплатни заглавия, така и да следите актуални промоции и оферти свързани с абонамента.Алтернативни методи за писане

Посочването на буквите от клавиатурата и кликането по тях не е единственият начин за писане при. Ако натиснете R3 на контролера когато виртуалната клавиатура е на екрана, можете да използвате моушън сензора, за да навигирате между буквите и цифрите, а след това с натискането на X да пишете.

Искате още по-бърз метод? Придвижвайте се по тъчпада с палец и кликнете когато намерите желаната буква.

Имате USB клавиатура? Включете я в един от свободните портовете на конзолата и ще можете да набирате текст свободно. В [Settings] -> [Language], дори можете да смените езика и да използвате речник.

 

Персонализиране на Quick Menu

Натиснете и задръжте PS бутона на контролера по всяко време и ще се появи полезното Quick Menu за достъп до най-често използваните настройки и функции. С избирането на [Customise], можете да персонализирате слотовете и кои точно опции да попаднат там.(10 март 2018)
абонамент за бюлетина