Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Lenovo стартира марката Lecoo, ще конкурира Xiaomi в умния дом

6276 прочитания

Рутерът Lecoo Smart Router S1

Китайската компания Lenovo навлезе на пазара на умна домашна техника, стартирайки нова марка – Lecoo (да не се бърка с производителя на смартфони LeEco). Според наблюдатели основни нейни конкуренти ще бъдат брандовете SmartMi и Mija, които са собственост на Xiaomi.

В момента портфолиото на новата марка е съставено от четири продукта. Първият е маршрутизаторът Lecoo Smart Router S1, осигуряващ достъп до интернет на две честоти със сумарна скорост до 1200 мегабита. Известно е, че разполага с 215 MB RAM и 32 GB вградена памет, както и USB 3.0 порта, към който могат да се свързват устройства за съхранение на данни, с цел достъп до тях по мрежата.

Lecoo Baby Monitor A1 пък е видео бебефон, който може да се монтира на стени и други повърхности. Устройството записва Full HD клипчета, които могат да бъдат качвани в облачни хранилища.

Компанията предлага и два размера камери за видеонаблюдение – Lecoo Smart Camera S1 и R1. Те могат да бъдат управлявани през мобилни устройства, в това число чрез гласови команди. Клипчетата се съхраняват на MicroSD карти.

Засега продуктите с марката Lecoo ще се предлагат само в Китай. В бъдеще обаче може да се появят и в други страни.

(25 април 2018)
абонамент за бюлетина