Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Столична община ще помогне за реализирането най-добрите идеи от Smart the cITy

7891 прочитания

Столична община ще помогне за реализирането най-добрите идеи от Smart the cITy

Столична община чрез Асоциация за развитие на София и „Зелена София“ обяви подкрепата си за конкурса Smart the cITy, който ще излъчи най-добри идеи на тема умен град и дом. За състезанието се приемат проекти до 18 май.

Според организаторите на конкурса от софтуерната компания SmartIT инициираната от тях тема е една от най-актуалните сред обществото в световен мащаб и засяга пряко технологичното развитие на града, както и модернизирането на домовете.

Хакатонът е предизвикателство за опитните програмисти, които ценят своята креативност и искат да направят града и дома си по-умни с навлизането на все по-новите технологии.

Професионалното жури, което ще оценява проектите, е оглавено от предприемчивия и известен с успешно реализирани иновативни проекти Светлин Наков, който е и създател на Софтуерния университет. Образователната институция е официален партньор на хакатона Smart the cITy и предизвиква всички свои студенти и последователи към социалната кауза „Умен град и умен дом“.

Участниците ще могат да дават своите предложения, свързани с подобряването функционалността на градския транспорт, уличното осветление, паркирането, решения за по-чист въздух, както и такива, които модернизират технологично дома. Регистрации и проекти се приемат на сайта на проекта smartthecity.smartit.bg.

(03 май 2018)
абонамент за бюлетина